MUP UPOZORAVA: Scenario iz 2014. moguć, timovi za vanredne situacije spremni

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je danas da je moguće da se ponovi scenario iz 2014. godine kada su deo Srbije pogodile katastrofalne poplave, ali da su pripadnici te službe operativno potpuno spremni da na vreme reaguju.

Foto: Privatna arhiva

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je u Srbiji posle 2014. Sektor za vanredne situacije drastično obnovio svoje kapacitete, kupljeno je desetine novih vozila, a trenutno ima 27 timova za spasavanje na vodi dok ih je pre sedam godina bilo šest.

Dodao je da je Republički štab za vanredne situacije dao odgovarajuća uputstva i da su predstavnici nadležnih službi obišli 55 lokalnih samouprava u 50 okruga da bi se na vreme radilo na preventivi, od čišćenja kanala, do kapitalnih projekata na nivou države.

“Milioni su uloženi u ojačavanje bedema, korita i slično, ali – svi smo svesni da se klima menja i da ne možete da isključite ovakvu katastrofu, što nažalost vidimo u Nemačkoj i Belgiji”, rekao je Čaušić i dodao da ni najmoćnije države nisu spremne za te situacije i da ulaganja u opremu, ljude i preventivu moraju biti nastavljena.

On je rekao da iz rizičnih područja u ovom trenutku ne treba evakuisati stanovnike i da se situacija prati i na vreme će biti izdata odgovarajuća uputstva, a građane je pozvao da slušaju naredbe nadležnih jer tako štite sebe.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Samo da ispravim deo teksta. U Domu za stare u Kučevu je preminulo 23 korisnika a preko 120 je bilo zaraženo koronom

  2. Kakav nečovek moras da budes, da ti neko naredi da moras na miting. Da slusas, aplaudiras, navijas a nista ne razumes sta ti se prica. Obraz nemas, sutra kada izađes na ulicu, ljudi te pljuju, preziru, neki bogami hoce i da kunu a ti pet para ne das. Briga te sto si direktno ucestvovao u unistavanju i pljackanju svog grada, zemlje. .

    1. Pa više od 50% su na terapiji narkoticima, pa zato i nisu svesni svojih postupaka. Čim oni pola sata i više lupaju svojim dlanovima šta je to….

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker