NOVO NASILJE U PORODICI KOD VELIKOG GRADIŠTA: Osuđen jer je pretio porodici!

Zoran Živanović (69) iz Carevca, uhapšen je prošlog četvrtak i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je posle toga saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, u prisustvu svog banioca, gde je priznao delo za koje se tereti.

Prema sporazumu sklopljenom sa tužilaštvom, na osnovu priznanja krivice, on je osuđen na jednu godinu zatvora, uslovno na dve godine.

Živanović se teretio da je za vreme Božića, u svojoj porodičnoj kući, posle svađe sa sinom i snajom, koji rade u inostranstvu, kao i sa unukom i njegovom ženom, pretio da će da ih ubije puškom koju će uzeti od komšije. Razlog ove svađe bili su od ranije poremećeni odnosi u porodici zbog neslaganja oko imovine.

U ovoj porodici svađe su izbijale skoro uvek kad su Zoranova deca dolazila iz inostranstva. Svađali su se i prošlog novembra, pa je tada Zoran udaljen iz kuće na mesec dana.

Posle izricanja uslovne kazne za nasilje u porodici, oštećeni su upućeni na parnicu. Izvršen je i pretres komšijine kuće, u kojoj je nađena nelegalna puška, vlasništvo njegovog oca, koju on nije prijavio, a bio je dužan da to učini. Njemu je puška oduzeta, uz podnošenje prekršajne prijave.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker