KONTROLE ELEKTRIČNIH TROTINETA: 87 prekršaja u Srbiji za samo četiri dana, u Požarevcu kazne za pet vozača

U Požarevcu, kao i u ostatku Srbije, saobraćajna policija je intenzivirala kontrole vozača električnih trotineta.

Foto: Ilustracija

U prvih četiri dana ove akcije, otkriveno je ukupno 87 prekršaja širom zemlje. Pet vozača u ovih četiri dana kontrole, napravili su prekršaje u Požarevcu.

Jedan vozač je isključen iz saobraćaja zbog upravljanja trotinetom sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Najveći broj prekršaja zabeležen je u Beogradu (23), a slede Jagodina (10), Valjevo (8), Subotica i Šabac (6), Novi Sad i Smederevo (5). Po četiri vozača prekršaje su napravili u Kikindi i Novom Pazaru, dok su tri vozača zabeležena u Vranju i Sremskoj Mitrovici.

Prema propisima, električni trotineti mogu učestvovati u saobraćaju isključivo ako imaju identifikacionu nalepnicu, a vozači moraju nositi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu i reflektujući prsluk.

Saobraćajna policija apeluje na roditelje da ne dozvoljavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju ovim vozilima. Od 16. juna, vozači su u obavezi da imaju identifikacionu nalepnicu na trotinetima.

Cilj pojačanih kontrola je povećanje bezbednosti na putevima i smanjenje rizika od nezgoda koje uključuju električne trotinete. Policija će nastaviti s kontrolama kako bi osigurala poštovanje novih propisa i unapredila sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. au…sad su panduri na hladnoj muci… ko če tolike prestupnike na trotinetima da privede pravdi…a tek sudije, pa oni su ionako puni…posla, jelte…da je to je haos

    i zato… direktiva ima prvenstvo, dok se ne reše trotineti ma nikako da se ne pipaju neke tamo livade sa korovom, objekti za proizvodnju belog….sira, neatestirane mašine za mlevenje, razni požari i sumnjive saobraćajke, tabanja, gaženja…rampe i sve to ostalo

    daklem – trotinješće!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker