NOVA RADNA MESTA: Otvorena nova fabrika peleta u Petrovcu na Mlavi (VIDEO)

U subotu 04. novembra u prisustvu velikog broja gostiju svečano je otvoren pogon za proizvodnju peleta, firme „Eko step pelet“ u Petrovacu na Mlavi.

Pogon su svečanim presecanjem vrpce otvorili predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. Vrednost investicije je procenjena na oko 3 miliona evra a nova fabrika je uposlila 32 radnika. U izjavi za lokalne, regionalne i nacionalne medije, predsednik opštine Duško Nedinić izjavio je sledeće: “

– Uvaženi ministre, poštovani predstavnici Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije, javnih preduzeća, dragi prijatelji predsednici i predstavnici opština Žagubice, Žabari, Malo Crniće i Boljevca, poštovani prijatelji iz kompanije Eko step pelet, dragi saradnici i sugrađani. Od sveg srca vam zahvaljujem što ste danas ovde, sa nama. Ovo je veliki i važan dan za sve nas i mene lično. Danas, ispunjavamo ono zbog čega smo većina mojih saradnika i ja zapravo odlučili da se politički angažujemo, a to je podizanje kvaliteta života u ovoj opštini. Otvaranje novih radnih mesta, najvažniji je korak ka tome. Petrovac na Mlavi, nakon dugog niza godina, dobija ozbiljnog investitora. Dugo je naša opština bila nevidljiva i skrajnuta. Rizikujem da zvučim neskromno, ako kažem da od maja 2016. to više nije slučaj. Kada smo pre godinu i po dana, krenuli sa radom, imali smo želju i ideju da stvorimo pouzdan ambijent za preduzetnike, da izgradimo poverenje i dokažemo da naša opština može biti pouzdan poslovni partner svima koji imaju želju da ozbiljno rade i stvaraju. I dok je birokratska strana relativno lako rešiva, izgradnja poverenja je proces koji duže traje, zapravo proces koji i nema kraja, jer se ono iznova i iznova mora dokazivati – kazao je Duško Nedinić, napominjući da niko više ne može da ospori da su ova opština i njeni ljudi jedno od najpogodnijih mesta za ulaganje.

– Danas pokazujemo, nakon dugog niza godina, da Petrovac nije crna rupa za investitore, kao što je to sada bio slučaj. Danas pokazujemo, sav politički i poslovni potencijal koji posedujemo. Pored toga, mi danas pokazujemo da imamo i pouzdane prijatelje i dobrosusedske odnose sa drugim opštinama, sa kojima zajedno nastojimo da oživimo istočnu Srbiju. Ja zahvaljujem kompaniji Eko step pelet, što je prepoznala Petrovac na Mlavi kao mesto u koje može sa sigurnošću investirati i zato, danas, kao rezultat toga, možemo da se pohvalimo da opština Petrovac na Mlavi dobija savremenu fabriku i dobrog investitora. Želeo bih da istaknem višestruki značaj obnavljanja ovog proizvodnog pogona. Ono što je svakako najznačajnije i na šta smo izuzetno ponosni je otvaranje 32 radna mesta. To ne znači samo posao za 32 osobe, već je to veliki doprinos 32 porodice, koje će imati stalna primanja. Posebno bih istakao i pohvalio kompaniju Eko step pelet, što su imali razumevanja za prethodno stanje ove fabrike, koja je nekoliko puta menjala vlasnike, pa su prilikom konkursa za posao, prednost davali nekadašnjim radnicima – poručio je Duško Nedinić.

Eko Step je u fabriku investirao oko tri miliona evra u preuzimanje iz stečaja bivšeg preduzeća, restauraciju proizvodnog pogona i nastavak proizvodnje, u logističko sređivanje radnog i građevinskog prostora, i 32 radna mesta. Da je investitor koji svoje poslovanje zasniva na pružanju vrhunskog kvaliteta proizvoda i usluga, govori i obraćanje pažnje na ekološki aspekt investicije i rada fabrike, koji prate savremena dostignuća u pogledu zelene energije i zaštite životne sredine. Sve su to stvari koje čine Petrovac na Mlavi vidljivim u privrednom svetu i među drugim, kako stranim, tako i domaćim investitorima. Ono čemu se svi nadaju, je širenje dobrog glasa i poziva da se ulaže u Petrovac na Mlavi.

Pored predsednika opštine brojnim gostima i zvanicama obratili su se i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić kao i direktor kompanije „Eko step pelet“ Svetlana Božinović. Svečanom otvaranju prisustvovalo je kompletno opštinsko rukovodstvo, predsednici opština Malo Crniće, Žabari, Žagubica i Boljevac, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić, predstavnici Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore iz Požarevca, direktori javnih ustanova i preduzeća kao i brojne druge zvanice.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker