HAOS U VLADI AUSTRIJE: Dve ministarke u istom danu podnele ostavke

U jednom danu dve ministarke u vladi austrijskog kancelara Karla Nehamera podnele su ostavku. Nakon ministarke poljoprivrede, regiona i turizma Elizabet Kestinger, posle podne ostavku je podnela i ministarka privrede Leonore Šrambek.

Foto: pixabay.com

Dok je Kestinger organizovala konferenciju za štampu za objavljivanje odluke o povlačenju iz politike, Šrambek je ostavku objavila video klipom preko društvenih mreža.

– Nakon skoro pet godina u politici podnosim ostavku na mesto ministarke za privredu i digitalizaciju – rekla je ona ne navodeći razloge.

Istakla je da se ne kaje što je ušla u politiku ukazujući da je želela da da doprinos u jačanju Austrije.

– Bila mi je čast raditi za Austriju – naglasila je ona posebno zahvalivši se bivšem kancelaru Sebastijanu Kurcu, koji ju je doveo u vladu.

Inače Šrambek je poslednjih nedelja često pominjana kao kandidat za odlazak iz vlade. Novi kancelar Karl Nehamer sada će morati skoro u potpunosti da reformiše svoj tim u vladi.

Pre ulaska u politiku Šrambek je bila uspešna u telekomunikaciji, gde je imala rukovodeće funkcije.

Ona će se pamtiti i po neuspešnim projektima kao što je „Robna kuća Austrija”, koja je, prema njenoj zamisli, trebalo da bude austrijski odgovor na „Amazon”. Nakon samo par nedelja je ova platforma zatvorena.

Šrambek je, nakon povlačenja Kurca iz politike, opstala u vladi samo zahvaljujući podršci koju je imala od guvernera pokrajine Tirol Gintera Platera.

U potrazi za novim ministrima kancelar Nehamer moraće da posluša „sive eminencije” Narodne partije (OVP) u pokrajinama.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker