POŽAREVAČKO PROLEĆE: Tatin sin u crvenom odelu sa naprednjačkim osmehom

Partije i vremena su se menjala, a porodica Stepanović je u svakom režimu napredovala i bogatila se, preko komunizma, pa sve do naprednjaka, malom Miši se ostvario san iz detinjstva da bude glavni političar u Požarevcu.

Miodrag Stepanović, direktor „Georada“/Foto: Momčilo Veljković

Naime, mali Miša je imao viziju još kao dečkić dok se igrao kraj mora u pesku sa koficama i lopaticama da bude poznat, tako sav važan dok je pravio figure u pesku, dotrčao je do svoga tate Dobrice Stepanovića zvanog Šarov i rekao: “Tata, ja kad porastem hoću da budem predsednik opštine” ispričao je jedan bivši načelnik požarevačke policije u Miloševićevo vreme sa poznatim nadimkom.

Miodrag Stepanović sin Dobrice bivšeg Miloševićevog tajkuna i prebogatog čoveka. Sad se tata hvali kako je dobar sa Anđelkom Vučićem i na krilima tog abera mali Miša osvaja Požarevac. Odmah po diplomiranju, krenuo je da nosi otpremnice u Gemaksu, pa zatim tata Dobrica kao uvaženi sponzor SNS, ne pita za cenu samo da njegov sin bude gradski funkcioner i mali Miša postaje zamenik gradonačelnika u Požarevcu, a onda kada je sklonjen iz gradske uprave, pokušavao je da se ubaci u EPS na mesto direktora za proizvodnju uglja, ali u poslednjem trenutku Milorad Grčić je odlučio da ga ne postavi na tu funkciju. Zamislite samo šta će EPS-u geograf, ali se u Srbiji sve može.

Da bi zadovoljili njegove velike apetite daju mu da vodi PD RIO, kratko se zadržao i prelazi u PD Georad. Prihvatio se mesta za koje apsolutno nije kvalifikovan niti ima potrebne godine radnog staža kao ni stručni ispit. PD Georad je preduzeće od ključne važnosti za funkcionisanje kostolačkih ugljenokopa. Za sada je uspeo da tamo zavede strahovladu i zaposli gomile partijskih botova, između ostalog, ima platu kao direktor 300 hiljada dinara, zaposlio je penzionera Slavka Živkovića kao svog savetnika sa platom preko 150 hiljada dinara. Ko ne želi da izlazi na izbore ili naprosto ne simpatiše SNS biva ražalovan, jedinom inženjeru geologije koji je imao licencu je dao otkaz jer je pokušao da obnovi rad samostalnog sindikata. Delio je otkaze za svaku sitnicu i unesrećio mnoge radnike. Svi koji su dobili otkaz od njega, sud je presudio u njihovu korist da mora da ih vrati na posao.

Stepanovići, više od trideset godina preko državne grbače uvećavaju svoje bogatstvo, žive u velikoj raskoši, imaju služavku u kući, svaki član porodice ima po jedan automobil. Poseduju nekretnine u Vojvodini i u Beogradu. Pravi naprednjak na pravom mestu, da ga nema morali bi da izmisle nekog takvog. Nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković je imao pik na Dobricu Stepanovića jer je upropastio gigantsko preduzeće Brodarstvo, čak je navodno hteo i da ga uhapsi.

Krajem prošle godine Miodrag Stepanović je postavljen za poverenika požarevačkog SNS da poboljša rad i pojača tim, međutim, nije se pokazao onako kako su očekivali njegovi šefovi u Beogradu, već je za kratko vreme ušao u konflikt sa svojim saborcima. Osim što je pustio bradu da izgleda ozbiljnije na sastancima, žalio se svojim prijateljima da nema ni 20 ljudi koji su kvalitetni u stranci – lepo promoviše svoju partiju.

Lako je njemu, može da radi i govori šta hoće, kada za prijatelje ima Anđelka i Andreja Vučića. Sve je jednostavno i ostvarivo uz čašu dobrog vina, samo treba imati talenta i znati sa kim ga piješ.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

10 Komentari

  1. Naravno da nema dovoljno ljudi, kada je oživeo cak i Valjarevica, najvećeg lopova i barabu u gradu, dzabalebarosa koji pije krv gradjanima skoro 20 godina, a koga je uzgred prezirao. Jos se bez imalo stida slika sa njime, e pa to ce da ga kosta na izborima.

      1. Ma jok, njega ce da stave da bude direktor u Komunalno da i to dojebe kako lici jel to nije uspeo dok je Jovic bio. Vec se hvali po gradu.

  2. Sarov je direktni osnivac SNS-a, hvalio se svojim radnicima u Brodarstvu kako nije mogao da potkupi DS pa je otisao kod Grobara i Prvorodjenog i osnovao taj SNS. Teska dalabu…

  3. Aleksandar Jokić, poreklom iz Crne Gore, uhapšen sa punim džakom para na granici sa Crnom Gorom, koordinator SNS za Podunavsko-Braničevski okrug je takođe po zanimanju geograf. “Diplomirao” je na prištinskom Univerzitetu ali je član upravnog odbora EPS-a. U Jokićevom restoranu kod stadiona FK Grafičar je Vučić pevao pesmu “A sad Adio” na proslavl rođendana zajedno sa sumnjivim tipovima. To je Srbija pod naprednjačkom vlašću, zato smo trenutno najsiromašnija i najkriminalnija država u Evropi.

  4. veću glupost nisam pročitao,zar vi stvarno očekujete da će SNS pobediti na izborima,ta stranka je prošlost a služiće svi sa Belivukom zatvorsku kaznu jer su tako zaslužili

  5. ucini mi se poznatim faca ovog lika, kad sam se napokon setio, pa jes … jedan slican njemu ima u muzeju u svilajnacu .. isti kao iz onog filma noc u muzeju.
    samo mu nedostaje karzneni ogrtac i toljaga.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker