NAPREDOVANJE U POŽAREVAČKOJ POLICIJI: Drugovi moji, ko vas postavi tako nesposobne!

Sprega lokalnih naprednjaka i pojedinih policajaca u Požarevcu, nikad veća, a preporuku za načelnika policije daju partijski komesari i bageristi. Policajci se više ne vrednuju po profesionalnom uspehu nego po podaništvu isključivo SNS.

Načelnik PU Požarevac Darko Pajkić i gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Svedoci smo da se za par godina u Požarevcu promenilo nekoliko načelnika policije, krenulo je od Srđana Lazića, kadar Dijane Hrkalović koji je neslavno prošao, pa Aleksandar Vasilijević koji se zadržao godinu dana i biće upamćen kao neobavešteni načelnik koji je držao prezentaciju rada policije u restoranu Vila „Jelena 012″ kod Gorana Janićijevića – Čeda EMA, koji je bio hapšen zbog zloupotreba i utaje poreza. I napokon početkom godine na čelo požarevačke policije dolazi, Darko Pajkić uz debelu preporuku Vulinove desne ruke, Marka Milojevića u javnosti poznat kao dobar bagerista, a sada je požarevačka siva eminencija i predsednik gradskog odbora Pokreta socijalista u Požarevcu.

Inače, Milojević je u vrlo bliskim odnosima sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, povezani su kao rođena braća.

Prema određenim saznanjima, bila su tri kandidata za načelnika policije, jedan od njih je bio i Darko Pajkić koji je imao čistu biografiju i najjaču vezu. Međutim, neki iskusni policajci, kako kažu, prevelik je zalogaj za njega mesto načelnika PU Požarevac.

Inače, kako tvrdi, jedan poznati požarevački advokat da požarevačka policija nikad bolje nije radila, samo neka oni ovako dobro rade, a ja ću većinu mojih klijenata da odbranim. Prošlo je skoro pola godine otkako je na čelo požarevačke policije došao Darko Pajkić, koji se nije baš pokazao u najboljem svetlu kako se očekivalo ili on prosto nije dorastao da bude načelnik PU Požarevac.

Bitno je da policija hapsi lica koja su ukrala dve flaše viskija u prodavnici, sitne kradljivce i male igrače narkomančiće, i to javno objavljuju kao značajne akcije i velike uspehe.

Vladica Tasić, načelnik OKP PU Požarevac je još od ranije u ozbiljnom sukobu sa Darkom Pajkićem. I kada je Pajkić postavljen za načelnika policije, očekivalo se da će Tasić biti smenjen ili da ga sklone u neku policijsku stanicu, ali za sada ništa od toga, on je i dalje načelnik OKP, a možda su se u međuvremenu pomirili i našli zajednički jezik ili pak možda nemaju koga da postave za načelnika OKP, jer kakav stručan kadar poseduju nije ni čudo.

Naime, o Vladici Tasiću mogu romani da se pišu, bio je jedan od kandidata za načelnika policije, važi za osrednjeg operativca i da mu je funkcija načelnika OKP faktički poklonjena, jer je tada u vreme Dijane Hrkalović u Požarevcu njegov zema Saša Milenković bio zamenik načelnika PU Požarevac, i ta stara ekipa je u kadrovskom smislu mnogo štete napravila PU Požarevac. Srećom, vreme se promenilo, Tasić i njegova ekipa je sklonjena, odnosno ne kuvaju više zajedno čorbu, Goran Mitić je smenjen sa funkcije šefa opšteg kriminala, a Vojin Popović je u drugoj službi zajedno sa Mitićem.

Očekivalo se od Darka Pajkića mnogo više, mada ima vremena dokazaće se jednog dana. Koga je predložio, očigledno je precenio sposobnosti novog načelnika, nažalost, politika se za sve pita, najvažnije je da mu je bagerista i visoki funkcioner Vulinove partije, Marko Milojević dao preporuku, kao stručno i moralno lice.

Jedan od boljih operativaca u PU Požarevac je Sale Ignjatović. Bio je rukovodilac, sve faze u službi je prošao i ostavio iza sebe dobre rezultate. Da ima razuma, on bi trebalo da bude u najmanju ruku načelnik OKP ili zamenik načelnika PU Požarevac.

Podsećanja radi, Marko Milojević je član gradskog veća grada Požarevca, počeo je kao rukovalac građevinskih mašina (bagerista) u JKP „Vodovod i kanalizacija”, a sada uz partiju i ministra Vulina napredovao u šefa mehanizacije ovog preduzeća i koji kadruje u požarevačkoj policiji. Sklon je korupciji, koristi prijateljstvo i ime Aleksandra Vulina, zarad svojih ličnih interesa i bogaćenja. Takođe, koristi svoj uticaj u gradskoj upravi i sređuje svojim partijskim kolegama projekte preko svog kolege iz kancelarije, pa onda, navodno sa partijskim drugovima podeli taj novac.

Marko Milojević, stekao je za kratko vreme nekoliko nekretnina, između ostalog, bespravno je sagradio kuću pored Dunava – voli čovek reku. Ko ne voli reku, još da ima para, pa da sagradi nelegalnu kuću pored samog Dunava. Došlo je vreme da se pitaju bageristi i kontroverzni biznismeni za važne funkcije u gradu Požarevcu.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Odličan članak!!! Bravo!!!
    U Srbiji već više od 70.godina vladaju psihopate (koji čine 6% od ukupne populacije) uz pomoć psihički devijantnih osoba (koji čine 12% od ukupne populacije). Znači 18% zlog nakota vlada Srbijom! Ko su te osobe,pa to je jasno svi vlastodršci-kabadahije,lažna opozicija,razni tajkuni-lopine i ostala UDBA-ŠKA fukara!
    A,sve njih na vladajućoj funkciji drže i postavljaju globalne patokrate (psihopate,tipa “vladari iz senke”)!
    Naravno,”izbori” su “zabava” za običan narod,čisto da steknu utisak “demokrtije” i da se nešto pitaju!?!
    Ove činjenice potvrđuju, aprilski “izbori”,na kojima je psihopata AV i SNS kriminalni kartel “osvojio”(pokrao) oko 30% glasova,jer realno SNS kriminalni kartel je “osvojio” 18% glasova od ukupnog broja birača sa pravom glasa. Šta nije jasno???!!!
    Jedino što ostaje je bojkot i POBUNA DO SLOBODE!!!

  2. Dosadni ste više sa jednom istom pričom . A nemate pojma da se u policiji napreduje prvenstveno zahvaljujući kupljenim diplomama. (Ovo je 100% pouzdana informacija. Iz prve ruke.)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker