Pravna pomoć Romskom stanovništvu u Braničevskom okrugu

Predstavnici grada Požarevaca, predvođeni gradonačelnikom Banetom Spasovićem i članom Gradskog veća zaduženim za nevladine organizacije Dejanom Krstićem, primili su delegaciju Nemačke nevladine organizacije SODI, koju je predvodila Sara Koliga menadžer i direktor sa saradnicima, kao i predstavnici Udruženja Roma Braničevskog okruga.

pravna-pomoc-romskom-stanovnistvu-u-pozarevcu

Tema razgovora su bili projekati SODI i URBO vezani za inkluziju Romske zajednice.

Inače, SODI je najveća Istočno Nemačka nevladina organizacija koja deluje u 35 zemalja sveta a od marta 2016. godine i na teritoriji Srbije.

Projekat se sastoji od pravne pomoći Romskom stanovništvu u oblastima: zdravstva, obrazovanja i stanovanja. Projekat bi se sprovodio u Kragujevcu , Novom Sadu i Požarevcu. Bili bi angažovani: pravnik, psiholog, socijalni radnik za pitanja Roma a izvodio bi se u prostoru Udruženje Roma Braničevskog okruga u Požarevcu.

Grad Požarevac daje punu podršku projektu i biće uključen logistički i svim neophodnim za što uspešnije sprovođenje projekta.

Takođe, razgovarano je ne samo o pitanjima Roma već i o uključivanju Nemačke privredne komore, zapravo pomoći koju SODI može pružiti u kontaktima sa potecijalnim investitorima iz Nemačke u cilju smanjenja siromaštva i zapošljavanja što spada među najveće probleme ne samo Romske populacije već i svih građana.

Projekat finansira Ministarstvo za razvoj Nemačke.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker