KOSTOLČANIN USPEO DA PREŽIVI SUROVOST VELJE NEVOLJE! Mučili ga i silovali, sada spas traži u manastiru

Najmlađa do sada otkrivena žrtva klana Belivuk-Miljković I. S. (20) iz Kostolca, kojeg su tri dana mučili i silovali u bunkeru na stadionu Partizana u avgustu 2020, ni danas, dve godine kasnije, nije se oporavio!

Foto: E-stock/Caslav Vukojicic/E-stock/Miloš Rafailović/Printscreen/TV Prva

Mladić iz Kostolca za čije silovanje je optužen Veljin vojnik Aleksa Šejić, u potrazi za psihičkim mirom obilazi manastire po Srbiji sa sestrom i zetom, saznaje se.

– On se nije oporavio i verovatno nikada i neće biti kao pre nego što je doživeo ogromnu traumu, kao žrtva zverskog kriminalnog klana, koji se nad njim iživljavao jer je verovao da je cinkaroš grupe “Alkatraz”, koja je otvoreno ratovala sa Veljinim “Principima”. Njegovo srce je obolelo. Više od deset muškaraca ga je krvnički pesnicama, nogama, drvenim i metalnim šipkama i drškama od sekira tuklo po telu, glavi i međunožju, a na sve je i silovan. Gurali su mu razne predmete u analni otvor, između ostalog i bilijarski štap, pa mesecima nije mogao da sedi normalno. On se na momente skroz izgubi i ne zna ni kada se šta dogodilo, skroz mu se pobrkala predstava o vremenu – otkrio je izvor.

Zastupnik oštećenog I. S., advokat Nada Mitrović Rakić, potvrdila je da je njen klijent i dalje u agoniji zbog strahovitog niza događaja koje je preživeo, ali ipak vidi neki napredak.

– U velikoj je depresiji i imao je fobije jer je kao vrlo mlad i jedva punoletan doživeo torturu. Prema mom utisku, on se tek sada postepeno stabilizuje – kazala je advokat Nada Mitrović Rakić.

Silovani mladić u tužilaštvu je prepričao detalje mučenja, a negirao je da je špijunirao Belivukovu ekipu, koja ga je, navodno, zbog tih sumnji i držala danima zatočenog u Humskoj. Gubio je svest, pa se svega ne seća.

– Vezivali su mi ruke lisicama i izolir-trakom i naredili da se skinem go. Rekli su da nameštam Velju i Mareta supraničkom “Alkatrazu”, a ja samo volim Partizan i dolazio sam od 2017. na utakmice. Znao sam i njih i Ljubomira Markovića Kiću, koji je nastradao, i Peru “Alkatraza” iz Jerkovića, a poludeli su kad su videli da u telefonu imam brojeve telefona Kiće i Pere. Tri dana sam bio bez hrane i vode. Tukli su me i Milovan Miksa Tadić, Veljko Belivuk i Marko Miljković i uz psovke “pi*ko ciganska” i razne druge terali me da priznam da sam špijun, a ja sam samo u Beograd došao da se slikam i obiđem kante jer moja sestra radi na pijaci, pa da joj nađem nešto za prodaju. Svraćale su i neke lepe devojke, kakve sam viđao na televiziji. Jedna je pitala zašto me tuku, a Šejić je rekao: “Devojke, sad ćemo u vas da svršimo, a ja ću u Požarevca.” Ne znam kako su me pustili i kada. Navijači iz Mladenovca su me ostavili na naplatnoj rampi Vrčin, a ja sam ljubio zemlju jer sam preživeo – rekao je između ostalog I. S.

Optuženi vojnik Velje Nevolje rukometaš Partizana Vojislav Voja Đorđević (20), inače mesar po zanimanju, priznao je da je učestvovao u otmici I. S. Đorđević je na saslušanju u tužilaštvu detaljno opisao kako je mučen mladić. Naveo je da je on dolazio na utakmice i da su mu uglavnom pomagali jer je bio bez para.

Prema optužnici, konobar iz Vladičinog Hana Aleksa Šejić (21), koji je bio Veljin konobar i Miksin saradnik u pakovanju i prodaji droge, Mijat Simeunović iz Ugrinovaca, Miloš Lukić Selak iz Odžaka, Aleksa Dunjić, maloletni I. I. i Vojislav Đorđević zatekli su I. S. usred noći kod stadiona Partizana s telefonom u ruci i na silu ga uvukli u svoj bunker na stadionu Partizana, ispod južne tribine, u kojim su ga tri dana držali i silovali ga bilijarskim štapom. U toku druge noći na seksualni odnos ga je navodno primorao Šejić. U zlostavljanju, prema navodima iz optužnice, prednjačio je maloletnik kom će se suditi pred sudom za maloletnike. Trećeg dana su ga pustili, a Belivuk i Miljković su mu rekli da se ne pojavljuje više u Beogradu jer će ga, u protivnom, ubiti.

POTIČE IZ SIROMAŠNE PORODICE

Advokat Nada Mitrović Rakić uverena je da će kazna stići počinioce zločina i potpuno je spremna da zastupa interese mladog klijenta od jeseni, kada glavni pretres počne po završetku pripremnog ročišta. Ona kaže da novac nije njen motiv.

– Ovo je istorijski proces jer se radi o velikom klanu, ali uverena sam da će svako dobiti zasluženo. Što se tiče mog motiva da zastupam I. S., moram da kažem da je splet okolnosti, odnosno nezavidan status njegove porodice, koju poznajem odranije preko posla, u pogledu materijalne situacije doveo do toga da se nađem mladom čoveku, a ne zarada – istakla je Mitrović.

(Tpknews.com/SD)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker