UPOZORENJE RHMZ ZA BRANIČEVSKI OKRUG: Danas i sutra olujni udari vetra, pa onda stiže ledena kiša i sneg

U prvih deset dana decembra u košavskom području će duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i Braničevskom okrugu će biti i orkanskih udara, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Srđan Dedić

Najjači udari vetra očekuju se danas i sutra pre podne, na jugu Banata od 100 do 140 kilometara na čas, a u Braničevskom okrugu od 80 do 100. U ostalim danima do 10. decembra udari košave na jugu Banata biće uglavnom do 100, a na području Braničevskog okruga od 60 do 80 kilometara na čas.

U Srbiji će danas biti umereno oblačno, toplo i vetrovito vreme, a magle će ujutru biti ponegde po kotlinama na jugozapadu. U Timočkoj krajini će biti oblačno, uz mogućnost slabe kiše. Uveče i tokom noći sa jugozapada dolazi jače naoblačenje sa kišom.

Najniža temperatura biće od dva do devet stepeni, najviša od osam do 15.

U Braničevskom okrugu će danas biti umereno oblačno, toplo i vetrovito vreme. Duvaće umeren do jak južni i jugoistočni vetar, sa udarima olujne jačine. Tokom noći stiže naoblačenje. Najniža temperatura biće oko osam stepeni, najviša oko 14.

IZGLEDI VREMENA DO 13. DECEMBRA

Hladnije, tokom celog perioda prolazna naoblačenja sa kišom, u brdskim predelima i na planinama sa snegom. U ponedeljak u Braničevskom okrugu i Timočkoj Krajini i sa vlažnim snegom, a tokom noći moguća je pojava ledene kiše.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa olujnim udarima. Od četvrtka vetar u slabljenju.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker