DAN D: Gledajte u direktnom prenosu Srbija – Gruzija za Svetsko prvenstvo! (LIVESTREAM)

Od 20.45 na stadionu ’Rajko Mitić’ fudbaleri Srbije dočekaće selekciju Gruzije u poslednjoj utakmici evropskih kvalifikacija, u kojoj ih trijumf vodi direktno na Mundijal u Rusiji sledeće godine.

’Orlovi’ su prvi u grupi D sa 18 bodova, jednim više od drugoplasiranog Velsa i prvu šansu su propustili pre tri dana u Beču, kada je Austrija slavila rezultatom 3:2.

Međutim, izabranici selektora Slavoljuba Muslina imaju priliku da pobedom nad pretposlednjim timom u grupi overe plasman na Svetsko prvenstvo, što će našoj zemlji biti prvo veliko takmičenje posle osam godina i svetske smotre u Južnoj Africi.

Više od 30.000 karata je već prodato, a sportski direktor Fudbalskog saveza Goran Bunjevčević opisao je duel kao najveći ikada za ovu generaciju.

“Protiv Gruzije naša reprezentacija, naša Srbija igra utakmicu života, to je utakmica na život i smrt. Zato pozivam celu Srbiju i Republiku Srpsku da dođu na stadion ’Rajko Mitić’ i da podrže našu reprezentaciju, da podrže našu zemlju, našu Srbiju! Sudbina srpskog fudbala je u pitanju i u velikoj meri i naše države. Zato još jednom molim sve građane Srbije i Republike Srpske da dođu i pomognu da odemo u Rusiju!”, rekao je Bunjevčević.

Muslin veruje u svoje igrače i ne sumnja u pozitivan rezultat – ukoliko Srbija ne bude trijumfovala, sigurno će igrati u baražu.

“Kao što znate, spremamo se za odlučujući meč, to smo i priželjkivali, da ova utakmica bude presudna. Mislim da će biti teško, kao što rekoh kada smo igrali kod njih, nepredvidivi su, niko ih nije dva puta pobedio i nadam se da ćemo mi biti prvi. Naši momci igraju u velikim klubovima i igrali su velike utakmice. Ako odigraju kako mogu, nemam sumnji da ćemo pobediti i ići u Rusiju”, dodao je Muslin.

Nemanja Matić, jedan od najboljih i najiskusnijih igrača našeg tima, posredno je kritikovao navijače koji nisu uvek podržavali reprezentaciju.

“Mi smo takav narod da se posle jednog poraza menja slika o svima nama i zaboravljaju ljudi da smo prvi na tabeli i dalje i da nas jedna utakmica vodi na Mundijal. Zato podsećam da sami odlučujemo o svojoj sudbini i navijači bi sutra trebalo da napune stadion. Ne bežimo od odgovornosti, a ono nam je bio prvi poraz u kvalifikacijama. Očekujem dobru podršku sutra”, istakao je vezista Mančester junajteda i dodao da mu je sreću poželeo i menadžer Žoze Murinjo.

“Poželeo nam je svu sreću, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. I on je rekao da je trebalo da igramo bolje, ali da je to fudbal i da se nada da ćemo se plasirati. To je sve”.

Gruzini su do sada sakupili samo pet bodova i igraće potpuno rasterećeno.

“Znamo da je ovo veoma važna utakmica za Srbiju i generaciju njenih igrača, koja je veoma iskusna i ima možda i poslednju šansu da igra Svetsko prvenstvo. Došli smo u Beograd da pokažemo dobar fudbal i ostvarimo dobar rezultat pred verovatno 50 hiljada navijača”, rekao je selektor Vladimir Vajs, ne želeći da otkrije taktiku.

“Srbija je igrala dominantan fudbal u ovim kvalifikacijama, ekipa koja ima posed i protiv koje nije lako igrati. Moraću da promenim taktiku i videćemo kako će to da izgleda”, dodao je Vajs.

OVDE MOŽETE PRATITI DIREKTAN PRENOS UTAKMICE SRBIJA – GRUZIJA

TPKNEWS/N.J.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker