VELIKO GRADIŠTE U RUKAMA GLAVNOG BOSA: “Bitno je da sam ja na vlasti, partije menjamo po potrebi”

Samo može da se nagađa šta je sve stvorio svih ovih godina, a predstavlja se kao otac i majka malene gradištanske varošice.

Gradištanci su privilegovani, jer žive pored prirodnih bogatstava, reke Dunav, Peka i Srebrnog jezera, a nesrećni, kako kažu pojedini Gradištanci, jer dve decenije nažalost vlada ovom opštinom gradištanski bos, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić koji vešto i lukavo, sa skromnim obrazovanjem, komunističkim manirima i političkim iskustvom na nivou mesne zajednice, veoma uspešno dugi niz godina vlada opštinom, i dodaju još da njegova imovinska karta se ne zna, kolika je.

Dragan Milić, večiti socijalista u duši, koji je napredovao pored SPS, pa promenio dres u G17, nakon toga osnovao grupu građana “Za selo i grad” a sada se ustoličio u SNS, kako kažu, po isteku ovog mandata odlazi u penziju, ali mu niko ne veruje i videćemo koja će partija da mu bude sledeća. Prevrtljivost i prilagodljivost ga je održavala na vlasti više od dve decenije.

“Bitno je da sam ja na vlasti, partije ćemo da menjamo po potrebi – uvek uz partiju koja pobedi, a ja u fotelji predsednika opštine”.

Milićeva bliska saradnica i desna ruka u opštini je Jasmina Štrbac, načelnica za lokalni ekonomski razvoj, a bliske leve ruke su sekretarica i PR opštine. Inače, Dragan Milić, ima poseban salon u opštinskom zdanju samo za odabrane goste, lepe dame, biznismene – investitore, političare i poslovne prijatelje. Čest gost u salonu je i poznati biznismen Ljuba Ulja, koji tesno sarađuje sa Draganom Milićem. Njih dvojica su kao rođena braća u biznisu i provodu – sve što vole mladi, i da im njihov biznis što duže potraje.

Prošle godine je Milić imao suludu ideju da na sred Srebrnog jezera sagradi crkvu na vodi. Da li mu je tu ideju dao Ljuba Ulja ili neka njegova potparolka, nismo saznali, ali ovakva ideja prelazi i naučnu fantastiku. Na tu vest se smejao ceo Braničevski okrug. Crkvu neće da sagradi na jezeru sigurno, ali navodno zato je veoma vešt da pregovara sa kupcima zemljišta u Ramu i na Srebrnom jezeru. Pa ga ovom prilikom pitamo u nadi da nam odgovori.

PITANJA U NADI ZA ODGOVOROM

– Da li je tačno da u zavisnosti od slučaja do slučaja, prvo se sastanete sa budućim investitorima iz Beograda oko kupovine parcela na Srebrnom jezeru u ekskluzivnim hotelima kao što je hotel Moskva i slično, pa onda nastupa na scenu i sve to lepo se realizuje kroz opštinsku upravu i svi zadovoljni?
– Da li je istina da za navodne dozvole koje se daju za gradnju na jezeru, komunalna infrastruktura nije prilagođena, odnosno nema dovoljno kapaciteta jer može doći do izlivanja i navodno javna preduzeća su ne mareći izdala tehničke uslove da je moguće?
– Da li je neki ugostiteljski objekat u vašem vlasništvu ili imate samo deo kapitala?

Gradište je kroz vreme oduvek imao pametne ljude, poznate lekare, sportiste i ljude iz struke koji su otišli u svet ili u glavni grad, a opštinu im, nažalost, vodi Milić i njegovi poslušnici koje je obučavao i školovao. Ovo je dokaz da su pojedinci iz sfere politike i biznisa, tesno povezani iako se menjala vlast i partije – menjamo dres i ostajemo na vlasti, napredujemo sa biznisom i bogatimo se.

Generacija Dragana Milića i ostali u drugim opštinama kao da su iz jedne kolevke potekli, opstaju, prilagođavaju se, i voze uvek za njih u pravom smeru.

(Insajder Mile Sova)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker