ZAPLENJENI ČITAVI ARSENALI ORUŽJA: Policija objavila rat krimosima širom Braničevskog okruga!

Posle stradanja policajca iz Požarevca, Srđana Petrovića (42), koga je automatskom puškom ubio Dobrivoje Živković (69) iz sela Bare, policija je krenula u opsežne akcije otkrivanja i zaplene nelegalnog posedovanja oružja, na teritoriju koju pokriva PU „Požarevac“.

Zaplenjana automatska puška

U okviru više odvojenih policijskih akcija na teritoriji Braničevskog okruga uhapšene su 6 osobe i zaplenjena je veća količina droge i oružja, od kojih su neki i uhvaćeni na delu sa čitavim arsenalom oružja!

U prvoj akciji policije, u saradnji za Osnovnim tužilaštvom u Velikom Gradištu, u kući Dalibora Živkovića (37) iz Bariča kod Golupca, pronađeni su automatska puška, šmajser, karabin i 300 metaka različitog kalibra. Živković je zbog toga uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog držanja nelegalnog oružja. Dan kasnije sa krivičnom prijavom zbog nelegalnog posedovanja, držanja, nabavljanja i proizvodnju oružja i eksplozivnih sredstava Dalibor Ž. predat je nadležnom tužilaštvu, gde je saslušan.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu, a, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koju je osumnjičeni prihvatio, Osnovni sud ga je kaznio sa godinu dana zatvora i sa 10.000 dinara novčane kazne. Ujedno svo zaplenjeno nauružanje mu je trajno oduzeto. Izrečena zatvorska kazna je minimalna, jer se radi o mlađoj osobi, neosuđivanoj, koja brine o babi i dedi i pomaže im.

Takođe, policija u Požarevcu zaplenila čitav arsenal oružja i municije.

Među uhapšenima u velikoj policijskoj akciji proteklog vikenda je i Mlađan Mićić Pacov iz Smoljinca kod Požarevca, javnosti poznatiji kao vođa grupe koja je bila povezana sa „zemunskim klanom”.

Požarevačka policija uhapsila je Mlađana Mićića Pacova (47) i D.M. (53), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa kuće osumnjičenih, policija je pronašla automatsku pušku sa preklapajućim metalnim kundakom i okvirom za municiju u kome se nalazi 30 puščanih metaka, dva okvira za automatsku pušku u kojima se nalazi po 30 puščanih metaka, malokalibarsku puška „zbrojevka brno“ sa okvirom za municiju u kome se nalazi pet malokalibarskih metaka.

Zaplenjene su i tri lovačke puške, pištolj sa okvirom za municiju, optički nišan, 125 komada pištoljskih metaka, 204 komada malokalibarskih metaka, 196 komada puščanih metaka i 14 lovačkih patrona.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Među uhapšenima, bilo je i osoba koje su uhapšene zbog razbojništva i proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tako da su, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili M.L. (23) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo u pokušaju.

M.L., nakon što ga je u pokušaju da otme taksi vozilo sprečio taksista, koji je aktivirao „panik taster“ i izvukao kontakt ključ iz brave, pokušao da startuje vozilo tako što je iščupao kablove, polomio plastiku oko kontakt brave i oštetio druge komande i ručice oko volana.

Oštećeni taksista je uspeo da pobegne, a osumnjičenog su u izvršenju dela sprečili policijski službenici.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Takođe u Požarevcu, policija je uhapsila M. Lj. (26) i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih zaplenila oko 650 grama marihuane i manju količinu amfetamina.

Osumnjičeni M.Lj. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

ORUŽJA DOVOLJNO I ZA RAT

Zaplenjene su velike količine oružja, među kojima su 6 puške, 1 pištolj, jedan “šmajser”, jedan karabin i 934 komada municije različitog kalibra, a uhapšeno je 6 osoba.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker