MANASTIR TUMANE OSTAO BEZ PARA: Potrebne hitne novčane donacije od vernika za kupovinu četiri zvona

U manastiru Tumane kod Golupca planira se izgradnju novog zvonika, koji će imati četiri zvona, težine 1.020, 750, 360 i 170 kilograma.

Manastir Tumane

– U susret jubilejima u 2024. godini, pored završetka započetih objekata za prijem vernog naroda, počinjemo sa izgradnjom novog zvonika na steni iznad manastirske gostoprimnice, da bi nedeljna, a posebno velika sabranja, bila oglašavana kako dolikuje jednoj velikoj i posećenoj svetinji – saopšteno je iz manastira.

U ponudi livnice dostavljene manastiru, navedene su cene svakog zvona pojedinačno – 28.500, 21.750, 10.950 i 6.090 evra, što je ukupno 67.290 evra.

Bratija iz manastira poručuje da, ukoliko ima zainteresovanih da pomognu, mogu ih kontaktirati na broj telefona +381658516777 (poziv i sve poruke) i na mejl manastirtumane2@gmail.com.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

10 Komentari

  1. Neka Dimitrije proda neki od svojih skupocenih krstova kojima se kiti ili neka se vrati neki džak para koji se iznosio iz manastira i slao za Beograd a ne da traže od naroda. Gde su tolike pare kada se zna koje su cene u manastiru i koliko naroda dolazi. Ako je narod glup neka ga ova manadtiska mafija šiša.

  2. Jel’ to nas manastirska bratija zajebava?
    Jeste da su se istrošili, bili su skoro izbori, morali su da se isprse i pomognu gazdi. Ali da su ostali bez para, to je vređanje zdravog razuma, onih koji ga imaju. Jedina “fabrika” u Srbiji koja donosi ogroman profit, upravo je ovaj manastir.

  3. Ako im trebaju pare neka sveštenstvo rasproda luksuzna vozila, smanje svoju alavost, ukinu davanje reketa Vučiću a ne da prose od naroda koji je i ovako na ivici bede. Koliko su mislili da sebi strpaju u džepove od para za zvona? Zar misle da je narod baš toliko glup?

  4. ..bratija bi mogla da pokusa sa molitvom, nas uce da je to resenje za sve..mir, molitva, smirenje bratijo, a ne zvona i praporci..

    1. Bratija “leči” molitvama sve bolesti, a iguman Dimitrije je ćorav kao krtica i nosi naočare sa debelim staklom kao piksle. Kako to? On je Božiji čovek, njemu bi Bog trebao prvom pomoći. U svakom slučaju, ako Boga ima, njegov sud ga neće mimoići.

  5. Neka pare traže od Vučića. Njemu su slali džakove pune para. Mislili su da se to neće saznati. Trošili su nemilice na svoje bahanalije e pa sad neka ne traže od naroda. Dosta nam je popovskih krvopija. Jedini koji je bio pravi Božiji sluga i ulivao poverenje narodu je bio Patrijarh Pavle. Sve posle njega lopovi.

    1. Kada Vučić ode se vlasti, ruka pravde neće zaobići ovu bratiju. Moraće da odgovaraju pred sudom, za mnogo toga. Na kraju će ih sačekati i sud onoga, u koga očigledno ne veruju, ali se iza njega zaklanjaju.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker