ODBORNICI USVOJILI: Počinje naseljavanje migranata na teritoriji opštine Veliko Gradište

Početkom prošle godine, upozoravali smo javnost da država Srbija planira da na teritoriji opštine Velikog Gradišta naseli najmanje 800 migranata, i tačno godinu dana kasnije, ono što smo nagoveštavali, desilo se na današnjoj 8. sednici Skupštine opštine Veliko Gradište.

Ilustracija/Screenshot

Naime, na 8. sednici Skupštine opštine Veliko Gradište koja je održana 19. jula 2021. godine u sali Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović Carevac“, SNS odbornici vladajuće koalicije su, nakon protivljenja odbornika opozicije grupe građana “Glas naroda” i SPO-a, jednoglasno usvojili odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog statusa na teritoriji opštine Veliko Gradište u periodu 2021. – 2025. godine.

Podsetimo, početkom prošle godine, upozoravali smo javnost da država Srbija planira da na teritoriji opštine Velikog Gradišta naseli najmanje 800 migranata iz Sirije i drugih zemalja sa Bliskog istoka. 400 migranta je trebalo da bude smešteno u kasarni u samom centru Gradišta, koja je trebala da bude preuređena i adaptirana za njihov prijem, dok je ostatak trebao da bude raspoređen po napuštenim domaćinstvima po selima.

Ubrzo nakon toga na sajtu opštine Veliko Gradište, predsednik opštine, Dragan Milić, negirao je naše tvrdnje, i naveo je da su naši navodi neistina, kao i da rukovodstvo opštine Veliko Gradište niko nije kontaktirao u vezi dolaska, odnosno smeštaja migranata na teritoriju opštine Veliko Gradište, ali, naveo je i da ukoliko organi opštine Veliko Gradište budu imali bilo kakvih dodatnih informacija u vezi smeštaja migranata na teritoriju opštine, da će o tome blagovremeno obavestiti javnost.

Međutim, da li je Milić, sem svojih lojalnih naprednjačkih odbornika, obavestio građane, kao što je pre godinu dana i obećao, da će na današnjoj sednici usvojiti odluku o prihvatu migranata na teritoriji opštine? Nije!

S druge strane, odmah nakon našeg alarmiranja javnosti prošle godine, vladajuća koalicija je započela opštu hajku protiv naše redakcije, naših dopisnika i naših saradnika. Pod plaštom uznemiravanja javnosti hapsili su nas, privodili, zastrašivali i podnosili bezbroj krivičnih i prekršajnih prijava. Ali, posle godinu dana, istina je ipak isplivala na videlo.

Možda su Milić i njegova vladajuća bratija prvu rundu dobili u skupštini. Narednu rundu će građani opštine Veliko Gradište dobiti pred kasarnom u kojoj planiraju da smeste migrante.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker