Carinici u Velikom Gradištu zaplenili preko osam tona nafte (FOTO)

Krajem aprila i početkom maja, carinski službenici u Velikom Gradištu su prilikom ulazne kontrole nekoliko brodova na Dunavu otkrili više od osam tona neprijavljenog pogonskog dizel goriva, saopštila je Uprava carina.

Zaplenjeno gorivo u brodu koji je plovio pod zastavom Slovačke / Foto: upravacarine.rs

Poslednji takav slučaj dogodio se 2. maja 2017. godine kada je u naše vode ušao broda “Emma” koji plovi pod zastavom Bosne i Hercegovine, a u kome je otkriveno gotovo dve tone neprijavljenog goriva. Kada se brod prijavio za carinsku kontrolu, prekontrolisana je dokumentacija ali i svih pet tankova za pogonsko gorivo.

Carinici su tada utvrdili da postoji razlika u odnosu na prijavljenu količinu goriva, zbog čega je i pokrenut prekršaj protiv kapetana tog broda, inače srpskog državljanina.

Nekoliko dana ranije, 27. aprila 2017. godine, carinici su na istoj ispostavi u baržama koje je u svom konvoju imao jedan teretni brod otkrili šest tona neprijavljenog dizel goriva.

Pomenutim brodom koji je u svom konvoju imao tri barže i plovio pod zastavom Slovačke, upravljao je rumunski državljanin kao kapetan.

Kanisteri sa švercovanim gorivom / Foto: upravacarine.rs

Deset dana pre tog slučaja, 17. aprila 2017 godine, neprijavljeno gorivo je otkriveno i prilikom ulazne kontrole broda “Henri” koji plovi pod zastavom Holandije. Tada je pronađena nepuna tona neprijavljenog dizela u jednom od pogonskih tankova.

U sva tri slučaja sudske odluke su na osnovu carinskih prekršajnih prijava već donete, pa je tako i naplaćena suma od gotovo dva miliona dinara koja se slila u državni budžet.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker