JEDAN SE OBESIO, DRUGI UMRO OD SIDE: Za sedam dana dve smrti osuđenika u KPZ “Zabela”

Prošle nedelje u KPZ“Zabela“ dvojica osuđenika u razmaku od dva dana umrlo je na različite načine.

Prvo se jedan osuđenik, za koga nemamo zvanične podatke pošto niko u zavodu i požarevačkoj policiji nije hteo da nam da tražene informacije i potvrdi naša saznanja, obesio se u ćeliji sedmog paviljona. Inače, u tom paviljona kaznu izdržavaju osuđenici osuđeni za najteža krivična dela sa po nekoliko decenija zatvorske kazne.

Dva dana nakon samoubistva osuđenka u zatvoru je umro još jedan štićenik ovog Kazneno popravnog zavoda.

Naime, radi se, kako nam je rekao naš izvor iz Zabele, o L. S. (33) iz Sopota kod Beograda. On je umro od posledica side, jer je bio zaražen HIV virusom. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o višegodišnjem zavisniku od heroina. Njegovo telo, nakon obdukceje, u sredu kolima Pogrebnog preduzeća koje radi u sastavu požarevalkog Javnog komunalnog preduzeća, preveženo je u Ralju kod Beograde, gde ga je preuzela tetka, koja je i organizovala sahranu. Preminuli osuđenik u požarevačkom zatvoru izdržavao je višegodišnju kaznu zatvora zbog nelegalne trgovine drogom.

I pored svih nastojanja i urgencije kod službenika u požarevačkoj policiji u zavodu u Zabeli, nismo dobili odgovore na naša pitanja, već smo upućeni da napišemo zahtev, koji će oni proslediti u Beograd, gde će se odlučivati da li će da nam odgovore ili neće na postavljena pitanja.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker