PONOVO ZAHLAĐENJE: U Braničevskom okrugu danas sneg, vejavice i snežni nanosi (VIDEO)

U Braničevskom okrugu će danas biti potpuno oblačno, hladnije i vetrovito, mestimično sa susnežicom i snegom uz formiranje snežnog pokrivača u nižim krajevima i povećanje njegove visine u višim predelima i vejavicu i snežne nanose, saopštio je RHMZ.

Foto: Pincum

RHMZ upozorava da se danas i tokom noći ka čevrtku očekuje stvaranje snežnog pokrivača od pet do 10 centimetara, a u višim predelima povećanje njegove visine za preko 10 cm za 12 sati, dodajući da se zbog jakog i olujnog vetra lokalno očekuje stvaranje snežnih nanosa.

Duvaće umeren do jak vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura biće od minus tri do dva stepena, a najviša dnevna od nule do četiri stepeni.

U Velikom Gradištu će danas biti umereno do potpuno oblačno, hladnije i vetrovito, sa snegom. Duvaće umeren do jak vetar. Jutarnja temperatura biće oko jedan, a najviša dnevna oko četiri stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u četvrtak će biti umereno i potpuno oblačno i hladno, uz postepeno slabljenje severozapadnog vetra, još ponegde u brdskoim predelima sa snegom.

Zatim uglavnom sunčano, u petak i subotu ledeni dani, a od nedelje temperatura u postepenom porastu. U utorak naoblačenje sa kišom, koje će uz pad temperature preći u susnežicu i sneg. U sredu oblačno i hladno, mestimično sa snegom.

Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike, a naročito na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu reumatskih bolova, razdražlјivosti i poremećaja sna.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker