SINIŠA MALI POTPISAO! U Kučevu počela velika “čistka” zaposlenih odbornika, rođaka, kumova i partijskih aktivista

Nekako u tišini, koristeći Uskršnje praznike, daleko od očiju i ušiju javnosti, većalo je rukovodstvo opštine Kučevo zajedno sa direktorima javnih preduzeća a jedina tema dnevnog reda je otpuštanje svih prekobrojnih iz Lokalne samouprave Kučevo i javnih institucija opštine.

Ono o čemu već mesecima piše TPKNEWS a i CINS izgleda da će dobiti svoje prave razmere.

Posle detaljnog „češljanja“ dokumentacije od strane Državne revizorske institucije i Agencije za sprečavanje korupcije u Centru za kulturu „Dragan Kecman“ u Kučevu i rešenja Ministarstva finansija, koje je potpisao lično ministar Siniša Mali ova ustanova mora u roku od 30 dana da se oslobodi svih zaposlenih odbornika, rođaka, kumova i stranačkih aktivista. Broj ugovoraca mora da se svede na minimum, tačnije, direktoru CK „Dragan Kecman“ dozvoljeno je zaključenje maksimalno sedam ugovora o delu. Postoji mogućnost da ukoliko se ne postupi po rešenju ministra finansija, država će obustaviti određene državne transfere prema opštini.

Predpostavljamo da tačan broj zaposlenih u ovoj ustanovi ne zna ni njen direktor Zlatan Zabukovec a u javnosti se pominju cifre od 80 pa do 114 zaposlenih.

U narednom periodu ista obaveza otpuštanja ugovoraca i radnika angažovanih po ugovoru o delu i ugovoru o privremenim i povremenim poslovima čeka i direktore ostalih javnih preduzeća u Kučevu.

Epilog revizije su krivične prijave za direktora CK „Dragan Kecman“ Zlatana Zabukovca i Branka Kecmana predsednika Skupštine opštine Kučevo. Oko 20 odbornika mahom vlasnika fiktivnih ugovora o delu dobilo je prekršajne prijave jer se nisu izuzeli u konkretnom slučaju u odlučivanju u radu određenih tela i komisija, odnosno tokom glasanja za izbor direktora ustanove koji je sadašnji njihov pretpostavljeni.

U vezi Zlatana Zabukovca i Branka Kecmana uspeli smo da saznamo da je u toku pretkrivični postupak, u kojem će javni tužilac samostalno ili uz pomoć policije utvrditi da li takvo krivično delo zaista postoji, ko ga je izvršio i da li postoji osnov za optuženje. Što se tiče odbornika oni su dobili prekršajne prijave mada i tu postoje elementi krivičnog dela zbog navodno fiktivnih ugovora o delu. Šta će istraga pokazati na kraju ostaje nam da vidimo? Da li će se kola ponovo slomiti na leđima onih najslabijih kojima je rečeno da to tako treba da bude i uz to su dobili i neku bednu “crkavicu” koja će ih sada po svemu sudeći koštati kao Svetog Petra kajgana?

Oni koji su najviše profitirali, dobivši rukovodeće finkcije u opštini, stalno zaposlenje, otpisivanje komunalnih obaveza, duple plate i razne privilegije, verovatno će i ovog puta kao puno puta do sada, pred nosiocima pravosudnih funkcija Republike Srbije, praviti “ludim” reći će kako oni sa tim nisu upoznati i uopšte ih se ne tiče a neka državni organi rade svoj posao.

Posle svega što se izdešavalo u predhodnom periodu, odbornici moraju da shvate da su oni izabrani predstavnici naroda i imaju mandat da kao izabrani predstavnici donose odluke u ime svojih birača a ne u ime raznoraznih interesnih grupa i da obavljaju svoje dužnosti na transparentan i odgovoran način. Javnost u Kučevu je sve uverenija da se bliži dan kada će doći do promene sadašnjeg rukovodećeg kadra opštine koje građani ne mogu da upamte po ničemu dobrom.

Vlasnici ugovora o delu i ugovora o povremenim i privremenim poslovima koji su angažovani u institucijama opštine već strahuju od gubitka svog radnog mesta, mnogima od njih je to i jedini izvor prihoda. Informacija o svemu ovome još uvek nije zvanično objavljena, što stvara još veću neizvesnost.

Možda celu istinu, najbolje potvrđuju reči jednog od zaposlenih u CK “Dragan Kecman”, “Prošli su izbori, izgleda da je za nas ovo šut u zadnjicu”.

Klupko je počelo polako da se odmotava, nadamo se da će se dovoljno odmotati i stići do onih koji su glavni nalagodavci svega lošeg što se dešava u ovoj opštini.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

43 Komentari

  1. Potpuno tačna i proverena informacija. Lično sam videla Zabukovca kako ulazi u opštini sa brdom papira. Kažu da je otišao kod predsednika i zamenika po mišljenje jer ne zna koga bi otpustio

    1. U ćorku što kaze Šojić!Najveci krivci za ovakvo stanje su Zabukovac i Kecman koji slepo slusaju Acu karatistu čineči teška krivična dela.

  2. Искрено, жао ми је радника али ко им је крив што не виде даље од носа. Шта су други очекивали од Јаношевића који је издао Ћуку, човека који га је створио

  3. U razgovoru sa Zabukovcem Aca karatista mu je rekao su ugovorci bili potrebni samo za izbore a posto vise nisu bitni treba ih skinuti i baciti kao prezervativ.

  4. Centar za kulturu “Dragan Kecman”…
    Izvini Đorđe Marjanoviću, izgleda da nisi bio dovoljno poznat i uspešan, pa je ovaj lokalni slikar, zauzeo tvoje mesto.

  5. Taj Zabukovac treba da odgovara i za kradju glasova na izborima.On ubacuje dzakove sa falsifikovanim glasačkim listicima.

  6. I opet ce Aca karatista zvani Milogorac da se izvuce praveci se kao da on nije imao pojma niti je znao sta Zabukovac i Kecman rade iako svi znaju da ih je on naterao da prime te ljude privremeno zbog izbora.

  7. Ne brinite, opet ce ih zaposliti pred lokalne izbore da jure glasace. Meni je i ovo sumnjivo, mora da planiraju njihovo premestanje negde drugde pa kad revizija dodje tamo tek onda ce biti sut u zadnjicu

  8. Sve dok se ne uhapsi Milogorac i dok mu se ne zapleni sva imovina koja je stecena kriminalom Kucevo nece biti mesto gde ce narod normalno raditi i ziveti.

  9. Kecman,Zabukovac i odbornici koji su ucestvovali u ovim protizakonitim radnjama treba da budu osudjeni na visegodisnju robiju.

  10. Mesto kao sto je Kucevo gde je vlast sastavljena od kriminalaca kao sto su Aca karatista,robijas Mikic,Zabukovac,Kecman,Rajicic treba izbegavati sve dok ih drzava ne pohapsi.

  11. To ce se desiti i Marijoku direktoru JKP.I tamo ima stotinak fiktivno zaposlenih radnika i odbornika.Plus ce mu ici krivicna prijava zato sto je Aci karatisti otpisao dug od 3.000.000 miliona.

  12. Ja kao i ostali gradjani Kuceva zahtevamo da Osnovno Javno tuzilastvo u Pozarevcu pokrene istrazne radnje u Centru za kulturu,JKP,Elektromoravi,Turistickoj organizaziciji,Opstinskoj upravi jer je Kucevo postalo leglo korupcije i kriminala.

    1. Osnovno javno tužilaštvo ne sme da pisne od milogorca,Aleksandar Perišić je gazda Braničevskog okruga i niko mu ne može ništa,možete samo da mu pljunete pod prozor

  13. Žalosno je što će da otpuste nas koji redovno dolazimo na posao i po nešto i radimo a opet će ostati neradnici. Ako je pošten Marko Rančić meka kaže koliko njih ima koji primaju platu a ne dolaze na posao

  14. He, he, he, to vam Aca sredio. Prošli su izbori više mu ne trebate a ko zna da li će za dve godine ponovo doći na vlast a mora nešto i za njegov džep da ostane. Vas će da otpusti a on će kobajagi nešto da radi i iz toga da mažnjava lovu

  15. Svi koji su uzeli narodne pare da vrate sve u budžet opštine i to uredno sa svim kamatama, plus uredno da plaćaju kazne zato što su zloupotrebili privilegije koje im građani poverili. Policija i tužilaštvo da rade svoj posao i preispita sve do detalja, kako bi odgovorna lica odgovarala za počinjene malverzacije i budu adekvatno kažnjeni. Sve te pare potrošiti na saniranju rupa na lokalnim putevima, koji su u očajnom stanju. Mislim da je krajnje vreme da se ovom javašluku stane na put. Državi, policiji i tužilaštvu želim puno uspeha u radu! Živela Srbija!

  16. Za vašu informaciju u Domu kulture “Branko Kecman” ima 140 zaposlenih. Biblioteka “Nikola Sikimić – Maksim” je takođe prepuna ugovoraca a gde je opština, Turistički savez, vrtić “Lane”, Dom zdravlja, opština, JKP Kučevo, Dom za stare… Cifra se bliži broju od 500 zaposlenih na leđima naroda a uopšte ne dolaze na posao. Hvala Bogu ako su Vučić i Siniša Mali rešili da rade svoj posao zbog koga su dobili poverenje naroda. Barem 20 funkcionera opštine i direktora javnih ustanova treba da ide u zatvor zbog ovog kriminala.

  17. Све паре из општине одоше за њихове плате и плате њихових рођака, кумова и пријатеља. Ништа се не ради у општини од кад су ови бандити преузели власт.

  18. Bogumi mlado i energično rukovodstvo opštine Kučevo solidno funkcioniše, uspeli su da zaposle na grbači njenih građana veliki broj radnika. Svi oni, posebno odbornici treba da ih bude sramota i da se stide poverenja koje im je ukazana, jer umesto da rade ono zašto ih narod navodno glasao, a to u interesu građana, oni se prodali opštinskim kriminalcima za neku crkavicu. Svi koji su uzeli van zakona narodne pare da sve vrate sa kamatama i sa tim parama da se saniraju lokalni putevi koji su u očajnom stanju. Policija i tužilaštvo da rade svoj posao i odgovorne privede pravdi.

  19. Ne mozete nam nista, gazda Aca reko da ce da pozove Andriju Vucica i Nikolu Petrovica i to je sredjeno. Reko Aca da je on sa njima na prst i da mu niko nista ne moze. Aca je za sve vas institucija dzaba se batrgate, dobar je i sa Ruzicem iz SPS a dok je SNS na vlastii Aca je vlast broj jedan u Kucevu. Dzabe ste krecili kad sve ostaje po starom i to cete da vidite.

    1. Ваш газда Аца не зна ни како изгледају Андреја Вучић и Никола Петровић а ако њих двоје сазнају да се газда Аца за сав криминал у Кучеву позива на њих мислим да му се не пише добро. Зар бата и кум Аца Вучић није највећи борац против криминала?

  20. Poziva se gazda Aca i na Darka Glišića, kaže njegova mama i Glišićeva mama su zajedno čuvale ovce na Ubu. Ne bi me iznenadilo da slaže kako ide na letovanje sa Putinom?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker