VIŠE OD 70 MILIONA U DRMNO I KLIČEVAC: Grad Požarevac nastavlja sa asfaltiranjem puteva

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao je sa saradnicima radove na asfaltiranju i rehabilitaciji puteva i ulica na teritoriji mesnih zajednica Drmno i Kličevac.

Foto: Grad Požarevac

Opšte je poznato da su ova dva naselja jedna od najugroženijih usled eksploatacije uglja na kopovima, pa je samim tim i potreba za ulaganjem u njihovu infrastrukturu i veća. Obilazak je krenuo iz Kličevca. Tamošnji radovi obuhvataju zamenu ili ojačanje kolovozne konstrukcije u zavisnosti od stanja kolovoza u ulicama pojedinačno, kao i izradu kolovoznog zastora od asfalta. Kolovozna konstrukcija se sastoji od donjih nosećih slojeva od rastresitog kamenog materijala i gornjih nosećih slojeva od asfalta, odnosno ravnanje i zamenu površonskog sloja kamenog agregata novim slojem, asfaltiranje i uređenje bankina.

Govoreći o unapređenju infrastrukture na čitavoj teritoriji Grada Požarevca, gradonačelnik Spasović je naveo da je investicija u toj oblasti mnogo, i da je veliki posao pripremiti ih, te zamolio građane za strpljenje. Lokalna samouprava se do sada trudila da ravnomerno rasporedi radove u svim mesnim zajednicama, a to će biti slučaj i u budućnosti, naveo je Spasović. Pomenuti radovi su u ukupnoj dužini od preko 3 kilometara, što će činiti oko 10.000 m2 novih površina pod asfaltom ukupne vrednosti 23.530.098,38 dinara sa pdv-om, istakao je gradonačelnk Požarevca Bane Spasović.

Foto: Grad Požarevac

U Kličevcu se medijima obratio i Jovica Milenković, odbornik Skupštine grada Požarevca i zamenik predsednika Saveta ove mesne zajednice. On je podsetio na neke od ulica i puteva koje se trenutno rade a koje finansira EPS, a logističku podršku daje grad.

Milenković se gradskom rukovodstvu zahvalio i na angažovanju na izgradnji atarskih puteva, koji su od velike važnosti za meštane ovog ali i okolnih sela. To se naročito ogleda u povezivanju sa mestom Kurjače, čime se ojačala veza i sa opštinom Veliko Gradište.

Foto: Grad Požarevac

Kada su u pitanju aktuelni radovi na infrastrukturi u mestu Drmno, ukupna dužina puteva i ulica koje se upravo asfaltiraju iznosi preko 4 kilometara, odnosno 25.072 m2 novih površina pod asfaltom vrednosti 54.367.292 dinara sa pdv-om. Gradonačelnika i njegove saradnike tamo je dočekao predsednik Saveta Mesne zajednice Dragan Ivić. On je u obraćanju medijima pohvalio aktuelno gradsko rukovodstvo na pomoći pri osnaživanju infrastrukture u selu, ali i na konačnom skidanju blokade sa računa ove mesne zajednice. Tako je ovaj problem koji je postojao još od 2012. godine a u visini od čak 60 miliona dinara, prevaziđen, te mesna zajednica sada može normalno da funkcioniše.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker