SUDBINE: Život bez struje i vode

Radmila Nikolić (68) iz Požarevca nema struju već dve godine, a bez vode je 27 godina. Vode nema jer u kući u koju je smeštena kao socijalni slučaj, vode nikad nije ni bilo, a struja je isključena zbog nagomilanog duga.

Radmila Nikolić

– Ova dva odeljenja dobila sam pre 27 godina, kao samohrana majka. Od prethodnih stanara ostao je veliki dug, ali je posle otpisan. Ja sam plaćala malo po malo, ali se dug uvećavao, pa mi je pre dve godine struja isključena. Od tada koristim petrolejku i sveće koje mi poklanjaju u crkvi, a vodu od prvog dana dovozim u ručnim kolicima sa česme kod Poljoprivredne škole – žali se Radmila.

Ova namučena žena sama je podigla sina koji danas živi u drugom gradu i ne može da joj pomogne, jer izdržava suprugu i troje dece. Sve što ima to je socijalna pomoć od 6.700 dinara i stare stvari, pod tavanicom koja samo što se ne sruši.

Radmilin poljski WC

Ova Požarevljanka u ruiniranoj kući, koja joj je dodeljena kao nužni smeštaj, živi skoro tri decenije. Zbog toga smatra da je nad njom stekla stanarsko pravo i da je red da gradske službe te dve sobe prenesu u njeno vlasništvo. Tada bi mogla da zamoli plemenite sugrađane da joj pomognu u plaćanju duga za struju od oko 100.000 dinara, kako ne bi starost provela u mraku.

– Onda bih mogla da sazidam i malo kupatilo, jer imam samo poljski WC, a kupam se ispred njega, u travi i korovu – kaže Radmila.

TPKNEWS/M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker