EPILOG NESREĆE LIDERA UG “ISKORAK“: Dr Blagojeviću amputiran palac i još jedan prst na stopalu leve noge

Iako su se lekari ortopedske klinike na Banjici svim silama, primenivši razne terapije, borili da dr Zvonimiru Blagojeviću sačuvaju prste na stopalu leve noge, to, na žalost nisu mogli.

Blagojević na svom Dukatiju

Usled težine povreda levog stopala zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila osmog jula, prilikom povratka s moto-skupa održanog u Gornjačkoj klisuri, Blagojeviću su amputirani palac i prst do palca stopala leve noge.

Blagojeviću je stopalo povređeno usled direktnog udarca u njega od strane putničkog automobila, kada je vozač automobila izgubivši kontrolu nad njim prešao na stranu kojom se Blagojević kretao svojim motorciklom marke „Dukati“, izazvao pomenutu nesreću. Blagojeviću su na lice mesta ukazali prvu pomoć, a potom i u petrovačkoj bolnici. Iz Petrovca prebačan je na ortopedsko odeljenje bolnice u Požarevcu, gde su mu lekari sanirali povrede prednjeg dela stopala, koje je bilo gotovo smrskano. Nakon saniranja te povrede odlučeno je da se Blagojević prebaci u Beograd na Banjičku kliniku, kako bi se pokušalo da mu se spasi palac, jer je bio u nezavidnom stanju. Na žalost, i pored upornih pokušaja Banjičkih lekara, palac i prst do palca su moarali da se amputiraju. Lekari sa klinike nakon amputacije nastavili su sa terapijama, kako bi pokušali da saniraju i sačuvaju prednji deo Blagojevićevog levog stopala. Na tom delu stopala primenju se terapija u hiperbaričkoj komori, kako bi ono prokrvarilo i vratilo se u funkciju.

Samu operaciju dr Blagojević je hrabro podneo i svestan je situacije u kojoj se nalazi, ali ga ne napušta optimistički duh i pozitivan stav.

Inače, ova nesreća dr Blagojevića izazvala je veliko pažnju požarevačke javnosti, gde mu građani Požarevca, preko društvenih mreža i lično, upućuju reči podrške i iskrene želje da se što pre oporavi i vrati, kako bi nastavio svoje aktivnosti.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker