KUMU VLAUCI MACA POJELA JEZIK: Kontroverzni crnogorski tajkun smenio direktora JKP “Kučevo”

U Kučevu nova kadrovska promena. Očekivano ili ne, u četvrtak je na 22. sednici Skupštine opštine Kučevo, dopunom dnevnog reda, sa direktorske funkcije razrešen Slaviša Marijoković direktor JKP “Kučevo” koji je na toj funkciji od 17. avgusta 2020. godine.

Slaviša Marijoković bivši direktor JKP “Kučevo” i crnogorsko-kučevački tajkun Aleksandar Perišić

Kako je tom prilikom rekao predsednik opštine dr Ivan Rajčić, direktor JKP “Kučevo” je smenjen zbog imenovanja na drugoj funkciji u okviru Lokalne samouprave. Za novog direktora ovog preduzeća imenovan je Darijan Drikić, dosadašnji pomoćnik predsednika opštine.

Prema dostupnim informacijama, novi direktor JKP “Kučevo” nema potrebne kvalifikacije za to radno mesto, takođe je bez radnog iskustva na rukovodećim funkcijama u privredi. Jedino radno iskustvo u privredi, stekao je u Fabrici bakarnih cevi u Majdanpeku gde je radio na poziciji fizičkog radnika da bi početkom 2020. godine bio proglašen tehnološkim viškom u paketu sa još oko 400 radnika ove fabrike. Po zanimanju je strukovni inženjer saobraćaja, predhodno je stekao diplomu srednje škole, zanimanje vozač motornih vozila jer kako su nam rekli njegovi školski drugovi, nije uspeo da položi prijemni ispit za upis u prvoj godini srednje škole.

Diskutabilna je i njegova diploma strukovnog inženjera saobraćaja jer niko ne zna kao i za većinu naprednjaka u ovoj državi kada je upisao i završio studije. Posle izbora u junu 2020. godine, avgustovskim prevratom postavljen je za savetnika predsednika opštine da bi kasnije bio imenovan za pomoćnika predsednika opštine, zadužen za ekologiju koja je u katastrofalnom stanju. Svakako da je Drikićev zadatak da dovrši uništavanje JKP “Kučevo” i nastavi tamo gde je Marijoković stao zbog kolebanja i svesnosti rizika šta će biti posle. Jedini koji će biti na šteti su građani opštine Kučevo koji će zbog javašluka i bezobrazluka opštinske vlasti, platiti najveću cenu zbog njihove neodgovornosti.

Da nije sve tako ružičasto kako tvrdi predsednik opštine Kučevo videlo se po tome što je Marijoković tražio da se odbornici glasanjem izjasne za njegovu smenu.

U javnosti je najavljena smena direktora JKP “Kučevo” još polovinom decembra a kao razlog, spominje se da je pod pritiskom javnosti utužio vlasnika hotela Rudnik zbog ogromnih neizmirenih dugovanja prema ovom preduzeću, što je vladara naprednjaka iz senke, jako razbesnelo. Za celu organizaciju smene Marijokovića bio je zadužen Nenad Mikić, zamenik predsednika opštine i novoimenovani šef kučevačkih naprednjaka.

Zanimljivo, Novica Janošević, bivši kontraverzni predsednik kučevačkih naprednjaka, koji sebe u javnosti predstavlja kao veoma „nadmoćnog“ nije reagovao na smenu Marijokovića već je kako kažu njegovi saradnici, „ćutao kao mali miš u rupi“. Slaviša Marijoković je venčani kum Janoševiću, a po onome što se dogodilo, izgleda da je Janošević prihvatio smenu njegovog kuma kao „kum Vujica, koji je ležao glave pokrivene kabanicom dok su njegovom kumu Karađorđu sekli glavu“, plašeći se da i on ne bude sledeći na dnevnom redu za najurivanje.

Darijan Drikić novi direktor JKP “Kučevo”

Slaviša Marijokovoć je treći direktor javnog preduzeća koji je smenjen u mandatu sadašnje opštinske vlasti, a kako nezvanično saznajemo Insajder Mile Sova, priprema se i smena direktorke Doma zdravlja.

Za kontroverznog crnogorsko-kučevačkog tajkuna Aleksandra Perišića, građani ove opštine su samo brojke koje trebaju da mu donose profit, a direktori javnih institucija smenjivi kao čarape.

Postavlja se ozbiljno pitanje pred građanima opštine Kučevo, ako za Aleksandra Perišića ne važe zakoni ove države, zašto ostali građani moraju da ih poštuju? Da li je rešenje da niko od građana ne plaća svoje obaveze prema državi i tako se solidariše sa Perišićem? Ako nema zakon za njega, nema ni za njih Građanima opštine Kučevo da bi ostvarili neke povlastice na subvencije od Lokalne samouprave, moraju da izmire svoja dugovanja za poreze i sve ostalo u celosti i obavezno prilože potvrdu kao dokaz.

Očito da opštinskoj vlasti uopšte ne smetaju dugovanja Aleksandra Perišića prema institucijama države i opštine tako da će po ko zna koji put novcem svih građana opštine Kučevo, uplatititi organizovanu proslavu Svetog Save u hotelu Rudnik, uz prisustvo njihovih podanika, beskičmenjaka, ulizica i ljudi bez morala, željnih hleba i igara.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

38 Komentari

  1. Ja sam konkuriso za pare za osemenjavanje krava kod opstine. Morao sam da donesem potvrdu da sam platio porez. Dugovao sam 27 dinara i nisu teli da mi daju potvrdu dok nisam platio dug. Mafijas iz hotela duguje kolko hoces al mu opstinari daju sve.

  2. To su ti posteni Vucicevi naprednjaci zbog kojih se i Vucic stidi ali kasno. Sada mogu svi zajedno da zavijaju glasno kao Belivukovi

  3. Ако је Маријок тужио говедо из хотела свака му част! Што ја да плаћам комунално а он да не плаћа?

  4. Jedva čekam da njihov predsednik potpiše priznanje Kosova i uvođenje sankcija rusima i da ih sve skupa pošaljemo na smetlište istorije. Ovakve lopove svet još nije video.

  5. Parlamentarci EP su u Beogradu danas izjavili ako Vučić ne prihvati sporazum, Srbija neće biti ostrvo, već Iran u Evropi. Znači dosta je obmana i laži! Dosta je Vučićevih kriminalaca! Srbija mora da bude normalna Evropska država u kojoj “Perišići” i slični njemu završavaju iza rešetaka.

    1. eeee, bas si naivan

      pa ta ista “Evropa” je prepuna takvih sisača državnih i evropskih para, fondova i organizatora raznih kombinacija… nisu ovi nasi sibicari sve to osmislili sami, odakle im kapacitet..taman posla, vec ih naucili ovi sto bolje namazani…vek ovi kobajagi investitori iz belog sveta

  6. Pa taj Darijan Drikic ne ume da sastavi dve prosto prosirene recenice.Jedini razlog njegovog postavljenja je obecanje od strane Drikica da ce da povuce tuzbe Perisicu i Milanu Jarcu,prvi duguje za komunalije 7.000.000 miliona a drugi 1.500.000.

  7. Što bi rekao vođa njihovog čopora ” Najgori ološ sa dna kace”, žalosno i jadno, zato je iz ove opštine otišlo preko 30% stanovništva za proteklih 10 godina, u generaciji svršenih osmaka u celoj opštini je oko 70 đaka, katastrofa, a glavni uzrok napredna kamarila sa bračnim parom janošević u sedlu.,,,,,i ostalom baaagrom bez morala,

  8. Nisam ni sam verovao da Perišić pored živog Novice može da smeni njegovog kuma Slavišu. Pa kakav autoritet ima Nole?

  9. A vi dragi kučevljani plaćajte komunalije i neću reč da čujem. Bravo za Acu karatistu,postrojio vas ne smete da pisnete. K NOZI!!!

  10. Čitam ovo i ne mogu da verujem.Drikić postao Direktor. Radili smo zajedno u fabrici bakarnih cevi,znam bre čoveka,kolega fizikalac

  11. kada im dodje kraj ni prema jednom od njih ntreba imati milosti.Narode Kuceva oslobodite se straha oni su niko i nista polako ali sigurno kraj ovih muka patnji i zla je blizu nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova.

  12. Gde si Novice Janoševiću mišu jedan?Udario si pobegutu,kriješ se od kuma Marijoka i sve telefone i lažne fb profile si pogasio.Prso si!Živiš u strahu da i tebe kum Perišić ne otera sa posla ako čuje da kontakiraš sa kumom Marijokom.Prpa bato,sada je na tebe red?Prvo šta je Milogorac uradio,skinuo te sa mesta predsednika OOSNS Kučevo,uskoro ces da letis i iz JKP-a,zatim Centra za kulturu,pa na kraju ti se sprema smena sa mesta predsednika Nacionalnog saveta Vlaha!Ako ti treba vestacko djubrivo ,obrati se Sanji Vukojevic,ima ona svoje kadrove koji se još nisu razduzili u poljoprivrednoj apoteci na pijaci.I za kraj,baci ono odelo DEDA MRAZA jer kum Perišić ne želi više onu prošvercovanu rakiju iz Rumunije!😂😂😂

    1. Nije Ćuka trebao iz stranke da otera normalne ljude, forsira Gute, šekije, cige, zeke, bučince. Nije trebao Srbe da tera da budu Vlasi.
      Zato imamo polupismene Vlase za direktore i učiteljice sa večernjom školom

  13. Ma najbolje je da ne plaćamo ništa ovoj državi. Lepo kažete kad nema zakon za bilmeza Perišića nema ni za nas. Ako niko od nas ne plaća ništa državi i opštini, baš BiH voleo da vidim odakle će opštinari da dele 13 platu.

  14. Mariok je morao da da ostavku jer bi bio smenjen a razlog ostavke je lezi u tome sto je podneo tuzbe protiv Perišića zbog duga JKP-u 7.000.000 a drugu tuzbu podneo je protiv Milana Jarca zbog duga od 1.500.000 JKP-u.Inače Jarac je vršio pritisak na odbornike da glasaju za Perišićevog kandidata Ivana hotelskog za predsednika Opstine Kučevo na nelegalnoj konstitutivnoj sednici kada je isti i izabran.Tamo gde Jarac nije mogao pretnjom da ubedi odbornike da glasaju za Perišićevog kandidata rešavao je tako sto im je davao novac (5.000-8.000 hiljada evra).Perišić mu se brzo i odužio,uplatio mu je na pekarsku radnju MB 50.000 evra,čije je sedište u Grdelici a vlasnik te pekare je Jarcova supruga.Svi porezi i doprinosi se plaćaju opštini Grdelica jer su radnici tamo prijavljeni iako rade u pekari u Kučevu.

  15. Strpite se još malo,Vučiću se bliži kraj vladavine,još da potpisuje ono što je obećao i eto nama slobode. Budite sigurni da lično on stoji iza ovih idiota u Kučevu i najiskrenije se nadam da će svi oni završiti iza rešetaka.

    1. Dokle da se strpimo? Još malo i prodjoše decenije. Vučić će da vlada koliko hoće. Šta je to samnom, dal sam ja normalan?

  16. Moja porodica je do sada glasala za Vučića, ali zbog lopova na lokalu naš glas više neće dobiti. Probaćemo malo druge pa ako ne valjaju i njih cemo skloniti.

    1. kako ste mogli da verujete radikalima, socijalistima i sličnom, to se videlo još 90-tih, da će njihova politika razoriti živote celog regiona, a mi u srbistanu najgore prošli, i traje li, stidim se i vas glasača fašista i zemlje u kojoj sad starimo,…

  17. Imam veoma pouzdanu informaciju da je Drikić postavljen u komunalno po zadatku da očisti vepra iz tog preduzeća. To će morati da učini čim pre, jer gospin Marijoković nije imao dušu da to učini sa kumom.

  18. Кучево је постало касаба која све више тоне. Зашто је Рајчић председник постављен, не изабран, неко ваљда зна? Лично мислим да нам је ОЧАЈНО какве смо изабрали ако смо их изабрали. Ако нисмо имали боље и не треба да нам буде боље. Понекад се питам да ли се овај наметнути “председник” пита одакле се нађе ту, где јесте? Надам се да ће му ово неко јавити. Време је… Све ће…

  19. Uplasen a posten narod, raduje se ovakvim dogadjajima! Puci ce ova interesna ekipa, ko mehur od sapunice ! Svi pomenuti u tekstu su oni koji zloupotrebljavaju privilegije, bogate se i gledaju samo sebe! Samo budale mogu da se opredeljuju za jedne ili druge, jer ni mrvice nece dobiti ! Nema gore SNS vlasti, od kucevacke na celu sa olosima Acom Karatistom, robijasem Mikicem i ljubavnikom Ivanom Hotelskim

  20. SNS partija iz Kučeva je ovom narodu poslala samo loše poruke. Bahatost, halapljivost, neznanje, lopovluk, nasilje, komunalni nered, ruralizacija i uništavanje Kučeva… ali ničega dobrog ne mogu da se setim, jer nema. Na našu sreću to je dobro, ovo je signal za kraj njihove vlasti. Članovi SNS sekte će se sami među sobom istrebiti, a posle sledećih izbora kom aps a kome političko smetlište.

  21. In Kucevo liehen sich eine Vielzahl von Menschen die Parteihefte der Serbischen Fortschrittspartei sowie die dazugehörige Ausrüstung: Einfaltspinsel, Manierenlosigkeit, Arroganz, das Vokabular eines Kutschers und das Auftreten eines Pornostars. Sie beteiligen sich von ganzem Herzen an Wahlbetrug, sie lassen sich von den wahren Geschichten über den Diebstahl beliebter Paare durch das fortschrittliche Establishment nicht berühren, taub und blind für die Realität, in der sie leben. Sie sind eine echte Armee, die alles tut, was der Führer (Milagarac) denkt und will, fraglos nach dem System der Befehlsausführung. Die neu komponierte Hymne würde per Akklamation verabschiedet, das heißt Masse, Publikum, Meckern, und Milagarac mit Wolfsgeheul! Und dann lebten sie lange und glücklich in ihrem dunklen Vilayet und sahen nicht über ihre Nase hinaus.

    1. Nemoj više da se mučiš budalo jedna, mi ce naučimo švapski isto kako si ti…ako pođemo za Đermaniju da čistimo klozeti, tek onda izdeklamuj to šta imaš u ogledalo, da zna jadan Bogosav kad je digao glas… feršten, papi!?

  22. Džabe smo se radovali imam informaciju da je Marijok postavljen za Izvršnog direktora i savetnika predsednika opštine a njegov kum dobija direktorsko mesto. Tako je rekao vodja čopora.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker