POSLE 40 GODINA: Stari Kostolac dobio nov asfalt (VIDEO)

Stari Kostolac je posle gotovo 40 godina od poslednjeg asfaltiranja dobio nov asfaltni sloj u dužini od 1500 metara.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović nastavio obilaske radova na teritoriji Grada Požarevca, i to u Gradskoj opštini Kostolac, u koju su ove godine usmerena sredstva iz gradskog budžeta za investicije u visini od oko 60 miliona dinara.

Spasović je najpre u društvu predsednika Gradske Opštine Kostolac Ivana Savića i svojih saradnika obišao radove koji su započeti u prethodnoj godini u ulici Kapetana Todića i dela Kobalove od preko 1,2 kilometra, za šta je opredeljeno 10.900.000 dinara. Tokom obilaska je rečeno da su u Klenovniku nedavno urađene dve ulice vrednosti 8 miliona a u Ostrovu ulica Vase Pelagića za koju je utrošeno 4.000.000.

– U narednom periodu, tačnije 20. avgusta završiće se ulica Moše Pijade u Petki a u istom mestu i Lole Ribara do 25. avgusta. Vrednost tih radova je nešto manje od 4,5 miliona dinara. – naveo je gradonačelnik Bane Spasović.

Kada je reč o samom Kostolcu, pored kapitalne investicije u Osnovnoj školi Jovan Cvijić koju realizuje Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, istaknuti su i radovi na uređenju javne površine između pomenute škole i stadiona od 28 miliona a počeli su i radovi u ulici Bože Dimitrijevića, od semafora do Hale, u visini od 9.400.000 dinara.

Na teritoriji Grada Požarevca će ukupno biti urađeno oko 40km puteva, što predstavlja skoro 10% od ukupne revitalizacije putne infrastrukture za teritoriju cele Srbije.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker