BOJKOT 2020: Saopštenje Saveza za Srbiju Požarevac

Predstavnici Zaveza za Srbiju Požarevac lokalnoj javnosti obratili su se pisanim saopštenjem za medije, koje u celosti prenosimo.

Foto: M.V.

“Sagledavajući kompletnu situaciju u našoj zemlji i u našem gradu ne možemo a da ne dođemo do jednog zaključka. Kao što je većini naših građana poznato, mi danas u Srbiji nemamo uslove za fer i poštene izbore.
Svim pravdoljubivim i racionalnim ljudima je poznato da su izborni uslovi definisani zakonima, a nepoštovanje istih nije ništa drugo do krivično delo.

U prilog ovoj tezi iznećemo nekoliko bitnih faktora:

Građani biraju kako će im izgledati svakodnevni život. Građani na izborima biraju hoće li biti mesta u vrtićima za decu, da li će roditelji moći da kupe udžbenike deci za školu, da li će samohrane majke moći da naplate alimentaciju za decu, hoće li sva naselja imati kanalizaciju, hoće li biti dovoljno personalnih asistenata za osobe sa posebnim potrebama, hoće li plate koje građani dobijaju biti dostojne čoveka za normalno podmirivanje njegovih potreba, hoće li roditelji bolesne dece preklinjati po društvenim mrežama građane da šalju sms poruke za lečenje njihove dece ili će država da radi svoj posao, hoće li više od 50.000 ljudi svake godine bežati iz naše zemlje, hoće li starice po selima braniti reke svojim telima, koliki će biti porezi, kolika će biti minimalna zarada, kolika će biti cena struje, kolika će biti cena goriva, hoće li Jutke zlostavljati žene i ćerke, hoće li im posao u javnom sektoru zavisiti od milosti vladajuće većine, hoće li morati da idu na političke skupove protiv svoje volje, hoće li gledati svoje unuke i decu samo preko interneta. Te i takve slične stvari građani biraju na izborima.

Da bi građani mogli slobodno da biraju, oni moraju da znaju istinu o svakom segmentu života. U Srbiji se građanima 8 godina, putem najvećeg broja medija servira isključivo laž. Oni ne znaju šta je istina, i samim tim ne mogu da biraju.

Iz tog razloga kampanja vlasti protiv bojkota svakim danom je sve jača i plasira poruku: Opozicija hoće da se domogne vlasti samo da bi pljačkala narod.

Pošto je opozicija 1. februara skupom u Kombank dvorani pod nazivom BOJKOT 2020 zvanično započela kampanju bojkota predstojećih izbora na svim nivoima, i kako je tom prilikom usvojena deklaracija srpske opozicije čiji je učesnik navedenog događaja bio i Savez za Srbiju Požarevac, vladajuća većina više nema razloga da to izgovara i “Srbija može da odahne”. No kako režim i dalje plasira tu priču postavlja se pitanje zašto oni to rade ako je opozicija toliko slaba.

Od strane režimskih medija kontinuirano se plasira teza sa ciljem da uruši bojkot budućih takozvanih izbora i to pitanjem: ‚‚Šta dan posle bojkota, kao dana “D”‚‚ dok bi pravo pitanje na ovu izrečenu tezu bilo: ‚‚Šta dan posle ovakvih lažnih izbora?‚‚

Kao što pitanje izbora nije samo pitanje izbornog dana, tako ni pitanje uspeha bojkota nije pitanje jednog dana, odnosno dana posle izbora. Borba koja će se nastavati posle ogledaće se u isticanju i nepriznavanju institucija koje nemamo, demokratije koje nemamo, svim legitimnim sredstvima građanske borbe. To je neosporna činjenica i bojkot je način da se za to izborimo.

Danas, mi ovde okupljeni ispred Saveza za Srbiju Požarevac koji čine: GrO Narodne stranke, GrO Demokratske stranke, GrO stranke Slobode i pravde i GrO Srpskog pokreta Dveri, objavljujemo bojkot lokalnih i parlamentarnih izbora, u našem gradu, bojkot ovog totalitarizma koji nas je podelio na one koji su uz njega i na one koji nisu uz njega, te upućujemo poziv svim slobodoumnim građanima i organizacijama da nam se pridruže u borbi za slobodu. Okupili smo se, iako mnogi smatraju da među nama postoje krucijalne političke razlike, kako bi smo vam pokazali da razlika nema kada je u pitanju potreba za napretkom ovog grada, kada je u pitanju sigurnija budućnost za sve naše sugrađane i ostanak na svojim ognjištima.

SLOBODNI GRAĐANI

Mi trebamo da slobodno i svojevoljno biramo da ne dajemo legitimitet ovoj lažno predstavljajućoj vlasti, već želimo da je na ovaj način ogolimo i pokažemo njeno pravo lice. Bojkot nije vid straha, već vid legitimne političke borbe, protiv nefer učesnika.

Bojkot zato što je medijska disonancija poprimila enormne razmere svakodnevnim dželatskim izjavama protiv neistomišljenika, ne dajući ikome pravo da iznese oponirajuće mišljenje.

Srbija se budi, Požarevac se budi i to ne može više niko da zaustavi!”

Priredio M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker