Nova oprema stiže u bioskop požarevačkog Centra za kulturu

Prošlog četvrtka u Centru za kulturu Požarevac, nakon sprovedene javne nabavke, v.d. direktora Galina Pavlenko Perić potpisala je Ugovor o nabavci i ugradnji laserskog DCI projektora i bioskopske ozvuke vredan 10.680.000,00 dinara sa izabranim izvođačem, firmom TSE iz Beograda.

Foto: M.V.

Prema rečima urednika filmskog programa u ovoj ustanovi kulture Dragana Lazovića, bioskop Centra za kulturu Požarevac već nekoliko godina ostvaruje izvanredne rezultate, a tokom 2018. godine ostvario je: 258 filmskih projekcija, koje je odgledalo 21.197 gledalaca, što je donelo 5.105.150 dinara bruto prihoda, dok je CZK-u od te prodaje karata pripalo 1.392.327 dinara neto.

– Zahvaljujući ovakvim rezultatima, na konkursima kod Filmskog centra Srbije dobili smo 7.500.000 dinara za nabavku Silver screen motorizovanog platna, audio bioskopske opreme i laserskog DCI projektora. Grad Požarevac je obezbedio dodatnih 5.000.000 dinara za realizaciju ovog tehničkog osavremenjavanja. Motorizovano Silver screen platno je nabavljeno i već je u funkciji, а javna nabavka za audio bioskopsku opremu i laserski DCI projektor је okončana, izabran je najpovoljniji ponuđač sa kojim je 30. maja 2019. vd direktora Centra za kulturu Galina Pavlenko Perić potpisala ugovor vredan 10.680.000,00 dinara, rekao je Lazović.

On je dodao da će laserski DCI projektor i bioskopska ozvuka biti isporučeni i stavljeni u funkciju pre kraja jula, I da trenutno pripremaju dokumentaciju za konkurisanje za nabavku 3D sistema i projekcionog prozora kino kabine.

– Nabavkom i puštanjem u rad navedene opreme svrstaćemo se u red digitalnih bioskopa na mapi Srbije, na zadovoljstvo naših vernih gledalaca, čiji je udeo u našem poslovnom uspehu dragocen – poručio je Lazović.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker