EKSPLOZIJA U AUSTRIJI: Jedna osoba poginula, najmanje 18 povređeno posle detonacije na gasovodu (VIDEO)

U eksploziji najvećeg gasnog čvorišta u Austriji 18 ljudi povređeno. Jedna osoba podlegla povredama, a za nekoliko se traga.

U Policiji smatraju da je uzrok eksplozije najverovatnije tehnički kvar.

Prema navodima lokalnih medija, helikopteri lete iznad mesta eksplozije, nad kojim kulja gust dim i vatra. Na licu mesta je 18 vatrogasnih kamiona kao i 4 ambulantna vozila.

Prema rečima Sonje Kelner iz Crvenog Krsta Donje Austrije jedna osoba je zadobila teške telesne povrede, zbog kojih je preminula, a ostali povređeni, njih 18 je takođe povređeno. Jedna je hitno helikopterom prebačena zbog opekotina u Klinički centar u Beč. Takođe, još uvek ima osoba za kojima se traga, a područje na kojem je došlo do eksplozije je potpuno zatvoreno za javnost.

Portparol vatrogasne službe Franc Resperger rekao je da je požar obuhvatio šest objekata, koji su potpuno izgoreli. Vrelina izazvana požarom bila je toliko velika da su primećena topljenja delova na parkiranim vozilima.

Do eksplozije je došlo u gasnom čvorištu Baumgarten, do kojeg dolaze gasovodi koji dovode gas za snabdevanje Austrije. Gasno čvorište Baumgarten je najveća stanica za uvoz dalju raspodelu gasa u Austriji, te je i centar za raspodelu gasa u Evropi. Izgrađeno je 1959.godine, a prve isporuke gasa iz Rusije dospele su 1968.

Iz Baumgartena se snabedavju dalje Nemačka, Francuska, Mađarska, Italija, ali i Slovenija i Hrvatska, a zbog eksplozije mogo bi doći do obustavljanja isporuke gasa.

TPKNEWS / Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker