USPEŠNA AKCIJA: Uhapšen krijumčar ilegalnih migranata kod Požarevca

Četiri osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi saopštilo je danas Ministarstvo obrane.

Krijumčari su uhapšeni u dve koordinirane akcije Zajedničkih snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa policijskim upravama iz Požarevca i Zaječara, precizirano je u saopštenju.

U okolini Požarevca, zaustavljen je kamion nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin Z. A. (1958) iz Negotina, koji je prevozio u zadnjem tovarnom delu 41 lice, državljane Avganistana i Pakistana.

U drugoj akciji na putu Zaječar – Paraćin uhvaćeni su J.V. (1989) i M.M. (1990) iz Beograda i M.M. (1996) iz Avganistana koji su zatečeni dok su u kombiju marke “pežo bokser” prevozili 36 migranta, državljana Avganistana i Malija.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnim tužiocima.

U saopštenju je navdeno da su od 22. jula do danas, Zajedničke snage vojske i policije otkrile više od 18.000 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu.

Od tog broja, njih oko 17.000 odustalo je od namere ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika vojske i policije, dok su ostali prevezeni u prihvatne centre širom Srbije.

U 100 različitih akcija, do sada je uhvaćeno 114 krijumčara, dok se za 28 i dalje traga.

Najveći broj krijumčara je iz Srbije, njih 85, dok su ostali iz Bugarske (12), Pakistana (5), Avganistana (5), Irak (5), Moldavija (1) i Holandije (1).

Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 1.200 migranata, navedeno je u saopštenju.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker