Održana tribina za poljoprivrednike u Golupcu

U Golupcu je održana tribina za poljoprivrednike, pravna lica i privrednike u organizaciji Poljoprivredno savetodavne i stručne službe iz Požarevca na temu podsticajne mere Ministaratva poljoprivrede i zaštita životne sredine Republike Srbije.

Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Požarevac je u proteklih dana organizovala tribine za poljoprivredne proizvođače u opštinama Braničevskog okruga sa ciljem da se proizvođači upoznaju o aktuelnim pravilnicima koji se odnose na Uredbu o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju za 2017.godinu.

Na tribini u Golupcu o podsticajnim merima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje govorile su Monika Božinić i Ana Đorđević:

– Podsticaji koji su izašli odnose se na unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda, za nabavku novih traktora snage do 100 kilovata, kao pomoć mladima i njihove proizvodnje u ruralnim područjima i za nabavku novih mašina i opreme kako za biljnu tako i stočarsku proizvodnju. Neki od osnovnih uslova koji trebaju da se ispune za poljoprivredna gazdinstva jeste prvo da su ona registrovana gazdinstva, da su izmirile sve svoje obaveze kada su u pitanju porezi prema Ministarstvu poljoprivfede i zaštiti životne sredine. Ono što bih naglasila je da javni konkursi, odnosno poziv od Uprave za argarna plaćanja kreće od 15-og ovog meseca, a za određene investicije taj konkurs će važiti za one koji su realizovani od 16-og oktobra 2016. godine pa sve do prvog jula 2017. godine. Za korišećenje ovih sredstava kod poljoprivrednih proizvođača i Udruženja poljooprivrednika u mestima gde smo do sada organizovali ove tribine bilo je veliko interesovanje i nadam se da će mnogi mladi ljudi za svoja gazdinstva obezbediti potrebnu opremu i mehanizaciju kako bi unapredili svoju proizvodnju na svojim imanjima -, rekla je Ana Đorđević, savetodavac za tehnologiju biljnih proizvoda PSSS Požarevac.

Pored Golupca Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Požarevca do 12-og ovog meseca održaće ovakve tribine u Žabarima, Žagubici, Velikom Gradištu, Kučevu i Malom Crniću.

TPKNEWS/Sat Tv/Lj.Nastasijević

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker