UHAPŠENI BRAT I SESTRA IZ SIRAKOVA: Pretukli Muju iz Kasidola, on kasnije preminuo u crkvenom dvorištu

Više javno tužilaštvo odredilo je pritvor maloletnom D.P. (17) i njegovoj sestri Danijeli P. (29), zbog sumnje da su izvršili krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Foto: Screenshot Facebook

Brat i sestra se sumnjiče da su u nedelju uveče 17. oktobra, u kafani sportskog društva, pored igrališta seoskog fudbalskog kluba u Kasidolu, pretukli Živoslava Ilića (45) zvani Muja iz ovog sela, koji je kasnije, u crkvenom dvorištu, preminuo dok je spavao.

Brat i sestra su sa pokojnim Živoslavom prvo pili i svađali se, a onda su počeli da ga tuku pesnicama u glavu. Kad su ih razdvojili, Živoslav je krenuo kući. Međutim, usput je naišao na dva maloletna lica iz sela koje je zamolio da mu pomognu da stigne do kućice u crkvenom dvorištu da malo prilegne dok se ne otrezni, što su oni i učinili. Oni su mu doneli i ćebe sa kojim se pokrio i legao da spava, pa preminuo u snu.

U utorak ujutru 19. oktobra, ista dva maloletnika koji su u nedelju uveče pritekli u pomoć Živoslavu, pronašli su njegovo beživotno telo.

Brat i sestra, koji su iz susednog sela Sirakova, ubrzo su uhapšeni i saslušani u prisustvu branioca. Tada su priznali delo za koje se terete i rekli su da je on njihov bivši zet iz familije, sa kojim imaju neraščišćene odnose.

Viši tužilac naložio je obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Ukoliko se potvrdi da je Živoslav umro od posledica udaraca, brat i sestra odgovaraće za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a predviđena kazna je od 2 do 12 godina zatvora, a dvojica maloletnika koji su pomogli Živoslavu da stigne do kućice u crkvenom dvorištu se terete zbog ne pružanja pomoći.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Zašto su maloletnici krivi? Pomogli su mu pijanom da dođe do kuće, pokrili ga ćebetom. Možda nije imao vidljive povrede na licu. Možda je udaran u kosmati deo glave ili je imao lake povrede na licu. Naravoučenije: Kada vidiš povređenu, pijanu osobu, obavesti policiju i hitnu pomoć i skloni se. Možda je najbolje, da se samo skloniš.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker