ĐILAS ISPUNIO SVOJE PREDIZBORNO OBEĆANJE: U Požarevcu održana sednica Glavnog odbora SSP

Zakon o privremenom izdržavanju dece iz Alimentacionog fonda i Zakon o dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti spremni su da uđu u skupštinsku proceduru narednih dana i budu usvojeni do kraja godine, izjavio je danas predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas nakon sednice Glavnog odbora SSP u Požarevcu, čime će SSP ispuniti svoje predizborno obećanje..

Foto: Privatna arhiva

Đilas je istakao da će usvajanjem tih zakona nekoliko stotina hiljada oštećene dece i samohranih roditelja biti konačno maksimalno zaštićeni i živeti dostojan život.

Najavio je da će SSP, kao inicijator i autor tih zakona, zbog što šire podrške koju te grupe građana odavno zaslužuju i čekaju, predložiti da sve poslaničke grupe budu zajednički predlagači Zakona o privremenom izdržavanju dece iz Alimentacionog fonda.

Dodao je da je to važno kako bi se bar na tom pitanju i na definisanju statusa roditelj – negovatelj postigao konsenzus unutar celog parlamenta.

Tako bi se uspostavio Alimentacioni fond kao državni fond koji bi, u slučaju da roditelj ne plaća alimentaciju, već posle dva meseca mogao da daje privremenu pomoć detetu u iznosu predviđenom sudskom presudom o razvodu braka, naveo je Đilas

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker