KOBNI KRAJ SMENE U KOSTOLCU: Poginuo inženjer Termoelektrane dok je otvarao pumpe za drenažu

Saša Đokanović (47) inženjer u Termoelektrani Kostolac poginuo je u petak pred kraj radnog vremena. Nesreća se desila oko 14:30 sati, dok je Đokanović otvarao pumpe za drenažu.

Foto: M.V./Privatna arhiva

Kako saznajemo, sumnja se da je Đokanović doživeo infarkt i upao u bazen sa tehničkom vodom nakon čega je njegovo beživotno telo voda izbacila u Dunav. Telo nesrećnog Đokanovića primetili su pecaroši koji su odmah obavestili policiju.

– Bio je inženjer u Termoelektrani. Pred kraj njegove smene dobio je naređenje da otvari jednu od pumpi za drenažu. U međuvremenu, preko motorole, zatraženo mu je da otvori i drugu pumpu. Nakon toga izgubljen je svaki kontakt sa njim – kaže naš izvor iz istrage.

Kako saznajemo, istraga je u toku, a sumnja se da je Đokanović doživeo infarkt. Kada se desila nesreća niko od Đokanovićevih kolega nije bio sa njim.

– Bio je izuetan kolega i čovek. Njegova smrt je veliki gubitak, ne samo za porodicu nego i za firmu. Ne prestajemo da se pitamo kako je došlo do tragedije. Da li se okliznuo, da li je u pitanju bio trenutak nepažnje ili mu je možda pozlilo. Uostalom, to više nije ni važno jer mlad život je ugašen – kaže Đokanovićev kolega.

Da tragedija bude veća nesrećni Đokanović je inžinjer i svima je čudno zašto je on sam išao da otvara pumpe za drenažu kad to nije bio njegov deo posla.

Inače, radnici Termoelektrane kazali su za TPKNEWS da oprema za radnike u celem sektoru nije adekvatna, i da je zbog toga ugrožena njihova bezbednost.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker