OTKRIVENO KO JE ZAPALIO ĆELIJU U “ZABELI”! Umalo da stradaju Rade Marković i Legijini vojnici!

Požar koji je izbio 7. jula ove godine u ćeliji “Zabele” dobio je svoj epilog na sudu. Naime, protiv zatvorenika Igora Spasića (46), zvanog Spale, podnete su krivične prijave zbog sumnje da je namerno zapalio ćeliju u kojoj je bio sa još jednim cimerom!

Kazneno popravni zavod Zabela

Spasić se tereti da je zapalio dušek u ćeliji i time ugrozio svoju i bezbednost drugih osuđenika.

– Spasiću se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje opšte bezbednosti. Prema prijavi, on je tog dana, oko 16 sati, upaljačem zapalio dušek u ćeliji u kojoj je bio sa Aleksandrom Šabićem, koji je u to vreme navodno spavao. Kako se navodi, posle toga je izbio požar, a on je stavio sto na vrata da ne bi unutra mogli da uđu zatvorski stražari. Iako je ćelija bila puna dima i pretio im da ih uguši, Spasić nije dozvoljao stražarima poal sata da uđu. Čuvari su na kraju provalili u ćeliju i izvukli oba osuđenika napolje i ukazali im prvu pomoć. Obojica su se nagutala dima, a jedna od njih je bio onesvešćen. Obojici je ukazana pomoć u bolnici – priča dobro upućen izvor.

Ćelija u kojoj su bili je izgorela, a malo je falilo da zahvati i krovnu konstrukciju.

Požar je tada primetio Branko Berček (46), nekadašnji pripadnik “crvenih beretki”, koji je bio u redovnoj šetnji u zatvorskom krugu.

On je odmah dozvao zatvorske čuvare koji u kućicama motre na zatvorenike i obavestio ih da dim kulja iz ćelije na drugom spratu Sedmog paviljona. Čuvari nisu mogli odmah da odozgo sa zida vide dim jer je bilo sunčano vreme, a ćelija u kojoj je bio požar se nalazi nisko.

Spasić, koji u zatvoru boravi 13 godina zbog raznih razbojništava tvrdi da on nije krivac.

On je nadležnima ispričao da su za sve krive električne instalacije, koje su prouzrokovale požar. Takođe je izjavio da je mokrim čaršafom pokuašo da ugasi požar, kao i da nije sprečavao stražare da uđu unutra.

Posle požara, Spasić i njegov cimer su prebačeni u druge ćelije.

Motiv požara nije poznat.

Inače, u strogo strogo čuvanom Sedmom paviljonu “Zabele” višedecenijske kazne služe Radomir Marković (77), bivši šef Državne bezbednosti u vreme vladavine Slobodana Miloševića, Nenad Bujošević Rambo (53) i Branko Berček (46), bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije (JSO) kojima je bio komandant Milorad Ulemek Legija (55), kao i Sretko Kalinić (49), osuđeni pripadnik “zemunskog klana”.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker