NIT MANJEG ČOVEKA, NIT DUŽIH PRSTIJU: Zelje nema više, a Serdžo čeka da skoči sa čeličnog mosta

Pre nekoliko dana, predsednik opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, svečano je otvorio izgradnju kanalizacione mreže u kostolačkim obodnim naseljima i taj trenutak označio kao “Istorijski”, za ovu malu opštinu, jer će napokon i stanovnici ovih obodnih naselja postati građani “PRVOG” reda, zato što neće više imati septičke jame.

Foto: Promo

Verovatno ni on sam nije znao šta je hteo da kaže, do sada nije nigde žabeleženo da jedan predsednik opštine deli građane. No, od Krstanoskog se ovakav minimalizam u odnosu na njegovo delovanje, da očekivati.

Očito da će predsednik opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, biti zapamćen u istoriji kao najveći lopov koji je ikada bio na čelu ove opštine. Njegova specijalnost je spletkarenje, nameštanje najbližih saradnika, i naravno, nit manjeg čoveka, nit dužih prstiju.

Dolaskom Serdža Krstanoskog na čelo kostolačke opštine, je ujedno, i početak propasti stranke koja ga je tesnom većinom na glasanju primila u svoje redove nakon otvorenog prebega iz Demokratske stranke. Čim je zauzeo položaj u prvim redovima, Serdžova prva misao je bila, kako da krade sam, pa je odmah prvo počeo na sitno, golići za mali fudbal, martinele, stubići, drvene kućice, aparati za kokice a onda je prešao na službeno vozilo “Škodu Octaviu” iz koje ne izlazi 24 sata, kao nekada mehanizacija u Kolubari.

Prva i njegova ozbiljna kombinacija je već nadaleko poznati kostolački automost, čija je konstrukcija 90 procenata od gvožđa. Serdžo je sopstvenoj opštini podneo prijavu kako bi građevinska inspekcija most zatvorila. U saradnji sa njegovim tadašnjim najvecim zaštitnikom, pobednikom skupljeg tendera za sečenje auto mosta, Zoranom Milojevićem Zeljom, trljao je ruke.

Konstrukcija mosta koja bi se demontirala, od stopostotnog livenog čelika, vredi na otvorenom tržištu približno 90 miliona dinara. Serdžo je sproveo javnu nabavku kako bi dodatno izvukao 10 miliona dinara da pokrije Zelji troškove skidanja automosta, za koji je Zelja planirao da angažuje firmu LDS, koja bi svojim kamionima prevozila čelik posečen sa mosta na vagu u mestu Mala Krsna kod Smedereva, odakle bi preko firme Transmetal d.o.o Smederevo bila prodata Železari “Hestil” za 90 miliona dinara.

Serdžo je od samog početka projekta počeo da kraducka, kako bi imao za prateće troškove, plaćanja lokalnih medija koji satanizuju njegove partijske kolege i saradnike. Prva otvoreno dokaziva Serdžova krađa je preko udruženja “Liberum Vetum”. Novac je na račun ovog udruženja građana, neprofitne organizacije, Serdžo prebacio u dva navrata. Prvi put u decembru mesecu 2019. godine prebacio je 490 hiljada dinara, a zatim u junu mesecu 2020. godine, sačinjava aneks ugovora za istu vrstu usluge i uplaćuje još 140 hiljada dinara.

Vlasnik ovog prevarantskog udruženja koje se predstavlja kao konsultantska firma u oblastima javnih nabavki je izvesni Đukić Vedran, bivši stanar zatvora u Padinskoj skeli i Pančevu. Serdžo je prvi put na takav način izvukao iz budžeta opštine 630 hiljada dinara i podelio sa izvesnim stanarom apartmana u padinskoj skeli, Vedranom Đukicem.

Zanimljivo je i to, da je Vedran Đukic bio imenovan kao član komisije za javnu nabavku automosta, kao konsultant kome je plaćena fiktivna usluga izrada konkursne dokumentacije, jer gradska opština Kostolac ima svoju komisiju za javne nabavke, čiji je zadatak da pripremi odgovarajuću i nediskriminisucu konkursnu dokumentaciju, sprovede postupak i izabere najpovoljnijeg ponuđača.

Najbezobrazniji i najbahatiji postupak Serdža Krstanoskog je taj, što je sebe, kao predsednika opštine, imenovao kao i predsednika komisije za javne nabavke, što je direktno kršenje zakona i sukob interesa, jer, opšte je poznato i pticama na grani, da je tako nešto zakonom kažnjivo.

Međutim, Serdžovom bezobrazluku ni tu nema kraja već je nasilno i trgovinom uticajem pritiskao komisiju za javne nabavke, kao predsednik iste, da posao mora da se dodeli, sada već čuvenoj, Zeljinoj firmi “Imetak”, sa skupljom ponudom od drugorangiranog “Bauweisena” za tračavih 2.5 miliona dinara, na izgovor Ponderisanja roka za izradu projekta!

Doduše, nikome ovakva glupa kombinacija u istoriji javnih nabavki ne bi pala na pamet, ali eto, našao se inteligentni Serdžo. U međuvremenu, Zelja je zbrisao, a Serdžo čeka da skoči sa mosta jer je i Zelja uhapšen u Beču sa 4 kilograma heroina, ili u mogućoj situaciji, uskoro pakuje ćebe pa kod Vedrana Đukića u Padinsku Skelu, gde ih čeka i ljubavna soba al pod uslovom da Serdžo ne hrče.

Svoje saradnike u opštini Kostolac je medijski satanizovao i srozao im ugled do patosa, tako da ovoj napaćenoj i očerupanoj opštini može pomoći samo školovan kadar, i to inženjer, sa jasnim stavom, pravcem delovanja, sa životnim i političkim iskustvom, operativni rukovodilac, neokaljan i ugledan, kao što je odbornik Milan Djalović.

(Tpknews.com/M.M.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker