UPRKOS EPIDEMIJI: JKP „Parking servis“ uspelo je da održi stabilnost preduzeća

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“, iako je skoro cele godine poslovalo u uslovima epidemije, uspelo je da održi stabilnost, zahvaljujući racionalnom poslovanju u prethodnim godinama.

Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis“/Foto: M.V.

Prema rečima direktorke ovog javnog preduzeća, Marije Papović, u ovoj godini ostvareni su nešto niži poslovni prihodi u odnosu na planirane, ali to se nije odrazilo na funkcionisanje i likvidnost preduzeća. Zbog toga ovu godinu završavaju zadovoljni obzirom na okolnosti koje su snašle sve u zemlji i poremetile redovan život, kako poslovno tako i privatno.

„Sve što smo planirali za ovu godinu u većem delu je i realizovano. Tu, pre svega, mislim na otvaranje prve javne garaže u Požarevcu u Takovskoj ulici, čime su parking kapaciteti u gradu značajno povećani. Samim tim, veliki problem parkiranja u centralnoj zoni grada na opšte zadovoljstvo svih građana je rešen“, rekla je direktorka.

Direktorka je napomenula da je značajno proširenje ostvareno i otvaranjem B zone to jest – Blokovske zone, namenjene, pre svega, građanima koji žive na tim lokacijama.

„Rešenjem Gradskog veća utvrđene su četiri Blok zone, od kojih smo mi ove godine uspeli da pustimo tri – Blok 1 u Sinđelićevoj ulici, Blok 2 u Ulici Davorjanke Paunović i ovih dana očekuje se otvaranje i Bloka 3 u Lameli. Jedino mi je žao što nismo uspeli da realizujemo i otvaranje Bloka “Đura” u Ulici Čede Vasovića, jer je interesovanje građana veliko, obzirom na veliki problem parkiranja na toj lokaciji. To će nam biti prioritetn zadatak u narednoj godini“, najavila je direktorka Papović.

OBNOVA „PIJACE“

Pored bloka “Đura”, u narednoj godini planira se i kompletna rekonstrukcija parkirališta “Pijaca”. Građani mogu da očekuju i funkionalnije i savremenije parkiralište. Ova investicija finansiraće se iz budžeta grada u iznosu od 5,4 miliona dinara.

M. Veljković

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker