ZAŠTITITE PČELE: U Velikom Gradištu i Belom Bagremu hemijsko biološki napad na krvopije sa zemlje i iz vazduha

U opštini Veliko Gradište bi slobodno mogli da osvanu znaci „Stop komarcima“ s obzirom na njihovu brojnost i neprijatnosti koje izazivaju.

Zaprašivanje komaraca na teritoriji Velikog Gradišta i naselju Beli Bagrem iz aviona i sa zemlje, najavljeno je za 20. jul, u periodu od 19:00 do 22:00 časova, ukoliko se stvore povoljni meteorološki uslovi.

Kao preparat iz vazduha koristiće se Neopirox lambda 2.0 na bazi lambdacihalotrina, a sa zemlje Aqua K-Othrine na bazi deltametrina.

S obzirom da su preparati koji se koriste za zaprašivanje komaraca veoma toksični, pčelari treba da košnice zatvore ili uklone na tri dana najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

Sa druge strane, koliko su efikasni ovi tretmani koji se primenjuju jedno je od pitanja koje se poteže kada se povede reč o ovoj temi. Puno je faktora koji utiču na smanjivanje populacije komaraca, počev od novca kojim se raspolaže, pa do preparata, ali i vremena kada se tretmani primenjuju.

Međutim, izgleda da definitivno neverovatna prilagodljivost krilatih krvopija čestim vremenskim promenama čini ozbiljnim protivnikom službama koje suzbijaju komarce, a koje konkretno za njihovu eliminaciju primenjuju hemijske i biološke preparate.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker