ROBIJAŠI PROTIV ČUVARA: U subotu turnir u basketu 3×3 u Zabeli po uzoru na Francusku (VIDEO)

Po prvi put u istoriji Srbije jedan basketaški turnir biće održan u nesvakidašnjem okruženju, ni manje ni više u aktivnom zatvoru – Zabela kod Požarevca.

Screenshot

Turnir ovakvog tipa organizuje se po prvi put u Srbiji, a po uzoru na Francusku. Francuska košarkaška federacija (FFBB) je pre 25 godina organizovala i uvela turnir u basketu 3×3 u 195 zatvora na celoj svojoj teritoriji. Samim tim, Francuski sportski savez je prvi u svetu koji je organizovao i potpisao partnerski ugovor sa zatvorskom upravom.

U zajedničkoj organizaciji 3×3 Serbia i Košarkaškog saveza Srbije, basket svet će imati priliku da po prvi put po FIBA pravilima isprati ovakav projekat u Srbiji koji je na programu u subotu, 10. septembra od 11 sati.

Jasno je od kolike je važnosti društveni život ljudima koji svoje dane provode u kaznenoj ustanovi, pa se veruje da će ovaj događaj doprineti i njihovom dobrom vladanju, kažu organizatori.

Na turniru učestvuje 12 timova od kojih su tri tima osuđenik, tri tima čuvara i šest timova iz RODA 3×3 prvenstva po specijalnoj pozivnici organizatora.

Na turniru će učestvovati i osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Pančevo, a svoje timove će imati i zaposleni u oba zavoda, kao i zaposleni u KPZ Sremska Mitrovica i zaposleni u Ministarstvu pravde.

Timovi će imati priliku da uđu i iznutra vide kako izgleda zatvor sa najvišim standardima bezbednosti.

Kotizacija je na ovom turniru gratis.

NAGRADNI FOND

1. mesto – 80.000,00 RSD
2. mesto – 20.000,00 RSD
3. mesto – oprema KSS

Live stream biće dostupan na YouTube kanalu 3×3 Srbija

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker