DIREKTORKA STRPALA MILIONE U DŽEP?! Hoće li deca u Požarevcu ostati bez pratioca? (VIDEO)

Najugroženija kategorija u Srbiji su deca sa smetnjama u razvoju. Prvi put u Braničevskom okrugu, “zahvaljujući” Jasmini Repaić, direktorki udruženja “Veritas”, deca školskog uzrasta ostaće ovog leta bez ličnog pratioca, i to sve na štetu dece.

Screenshot

Lični pratilac ima veoma bitnu i važnu ulogu u životu dece. Deca su emotivno vezana za ličnog pratioca, i njihova ljubav prema njima je bezuslovna. Zahvaljujući gradu Požarevac koji je izdvojio 74 miliona dinara za ugovor sa udruženjem “Veritas”, a koji važi od 02. februara 2022. do 31. avgusta 2023. godine, direktorka Jasmina sama na svoju odgovornost pokušala je da obmani roditelje kao i grad Požarevac i da roditeljima sa Aneks ugovorom prekine uslugu ličnog pratioca za decu školskog uzrasta i to do 20. juna 2023. godine.

Roditelji taj njen nov Aneks ugovor nisu potpisali jer to je kršenje zakona postojećeg ugovora koji su već potpisali. Jasmina Repaić svaljuje krivicu na grad Požarevac. Gradonačelnik Saša Pavlović kaže da nije detaljno upućen u ovaj problem, ali svakako neće dozvoliti da se tek olako krše zakoni naročito kad su deca u pitanju, jer grad izdvaja najviše novca za decu sa smetnjama u razvoju, i sigurno će naći rešenje za ovaj nastali problem.

Hrabre majke Ljubica M. i Sanja S. obratile su se pismeno o ovom nastalom problemu lokalnoj samoupravi grada Požarevac, inspekciji za rad, Ministarstvu za socijalna i boračka prava, Ministarstvu prosvete, Predsedniku Srbije A.V., Premijerno Ani Brbnarić koja im je odgovorila da je prosledila njihov e-mail Ministarstvu za rad i brigu u porodici, Pašaliću-obusmanu za ljudska prava i Brankici Janković zaštita za ljudsku ravnopravnost i diskriminaciju.

Roditelji su ogorčeni i pod velikim stresom zbog ovakve odluke direktorke Jasmine R. udruženja ‘”Veritas” jer deci vrtića biće dozvoljena usluga ličnog pratioca kojih ima samo 9, a deci školskog uzrasta kojih ima više od 45 deteta biće uskraćena usluga ličnog pratioca, a pritom svi su isti ugovor potpisali od 02. februara 2022. do 31. avgusta 2023. godine.

Usluga ličnog pratioca nije išla preko centra za socijalni rad, već je gospođa Rapajić koja je u isto vreme bila jedan od članova interesorne komisije, koja odobrava deci uslugu i osnivač udruženja koji tu uslugu vodi, što znači da je bila u sukobu interesa.

Vremena više nema i ovo je hitna urgencija da se reši ovaj problem, jer deca su najbitniji prioritet, a u ovom slučaju deca sa smetnjama u razvoju su DISKRIMINISANA.

(Marija Joneker)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker