U Golupcu završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata” (VIDEO)

Proglašenjem pobednika i podelom pehara i medalja, u Golupcu je završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata”, koja se boduje za državno prvenstvo, a u prethodna tri dana okupila je više od 80 takmičara iz cele Srbije.

Foto: Screenshot

Prvo ovogodišnje okupljanje jedriličara na najvećem i jednom od najboljih regatnih polja u Srbiji, na Dunavu kod Golupca, organizovao je tokom vikenda Jedriličarsku klub Zemun, uz podršku Ministarstva za sport Republike Srbije, Jedriličarsjkog saveza Srbije, Opštine Golubac i Sportskog saveza Srbije.

Regatu je otvorio zamenik predsednika opštine Saša Marjanović koji je jedriličarima poželeo dobar vetar, lepo vreme i dobre rezultate.

Saša Marjanović

– Golubac ima najširi deo Dunava, najbolje regatno polje, Jedriličarski centar Srbije i zdravu prirodu Jedriličarski sport ovde u Golupcu prisutan je od 1985. godine, Lokalna samouprava nastoji uz pomoć Jedsriličarskog saveza Srbije i kluba Zemun da održi svoj Jedriličarski klub koji broji deset članova koji redovno treneriju. Ova regata je početak nove jedriličarske sezone na Dunavu u Golupcu koja se održava u znak sećanja na Tešketa koji je mnogo doprineo da jedriličarski sport bude prisutan u našem gradu i da imamo svoj Jedriličarski klub. Nadam se da će i naredna takmičenja u jedrenju u toku ovog leta biti masovna i posećena i da će jedriličari biti zadovoljni kako vremenskim uslovima, tako i uslovima kojima će da pruži Golubac i okolina, naglasio je Saša Marjanović, zamenik predsednika Opštine Golubac.

U Golupcu se već 15 godina održavaju državna i međunarodna takmičenja u jedrenju. Sezona počinje u maju, a završava se u septembru.

– Regata je uspela, iako nam vreme nije bilo naklonjeno sva tri dana. Danas je bilo “kreni-stani”, ali sve u svemu, regata je uspela i kao organizatori zadovoljni smo odzivom učesnika, koji pre svega neguju uspomenu na našeg legendarnog Zemunca, strastvenog jedriličara i zaljubljenika u prirodu i druženje”, izjavio je predsednik Regatnog odbora, Dragan Đorđević.

Pobednik u klasi Finn je Tihomir Zakić iz JK Palić, u klasi Laser 4,7 Alekasandar Jovanović iz AJK-a, Ksenija Joksimović iz Zemuna u klasi Laser radial, Aleksandar Petković u klasi Laser standard i u klasi Optimist najbolji je bio Dušan Trbojević iz Zemuna.

Sledeći susret zaljubljenika u vodu, vetar i jedra zakazan je već za 17. jun, kada će na Belocrkvanskom gradskom jezeru biti održan tradicionalni Belocrkvanski kup za najmlađe jedriličare.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker