PREKOGRANIČNA SARADNJA: Zajedno protiv malignih tumora

Opšta bolnica u Požarevcu i njeni partneri iz Rumunije zajednički će unapređivati lečenje pacijenata obolelih od malignih tumora, u sklopu programa prekogranične saradnje, vrednog 11,6 miliona evra.

Ministri sa direktorom bolnice i čelnicima grada

Zahvaljujući ovom projektu, u Požarevcu će biti osnovan regionalni centar za prevenciju, rano otkrivanje i kontrolu malignih bolesti, dok će 15 bolnica i institucija u Srbiji i Rumuniji biti međusobno umreženo.

Predavanju projekta u Požarevcu prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, partneri iz Rumunije i čelnici Opšte bolnice i lokalne samouprave.

– Do 2021. godine, kada se ovaj projekat završava, imaćemo kompletno opremljenu zgradu nove bolnice – rekao je direktor Opšte bolnice, Danko Nikolić. Ministarka Joksimović istakla je da je projekat Opšte bolnice izabran jer je bio kvalitetan i jer se ova ustanova već dokazala u programu prekogranične saradnje. Ministar Lončar rekao je da će u požarevačkoj bolnici biti ukupno 80 postelja za palijativno zbrinjavanje i da će ovde postojati sva potrebna oprema za prevenciju, ranu dijagnostiku i lečenje.

Pano sa najavom projekta

Opšta bolnica Požarevac je vodeći partner u ovom projektu, a ostali partneri su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Urgentna županijska bolnica „Pius Branzeu“ iz Temišvara – Centar za genetsku i ćelijsku terapiju u lečenju raka ONCOGEN i Urgentna bolnica županije Karaš-Severin u Rešici.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker