SASLUŠANI OSUMNJIČENI: Dvojica Požarevljana pritvorena posle kobne tuče ispred “Barakude”

Posle tuče ispred lokala „Barakuda“ u Požarevcu, u kojoj je preminuo Milan D. (48), protiv Z.M. (49) određen je jednomesečni pritvor zbog nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, kao i protiv B.M. (47) zbog učešća u tuči.

Mesto tuče ispred lokala „Barakuda“/Foto: M.V.

Njima je pritvor određen kako ne bi uticali na svedoke, a u slučaju Z.M. i zbog uznemirenja javnosti. Z.M. je saslušan pred višim tužiocem u prisustvu branioca koga je sam angažovao, dok je B.M. imao branioca dodeljenog po službenoj dužnosti.

Sporna tuča dogodila se u nedelju uveče, ispred lokala „Barakuda“, iz koga se njihova svađa sa Milanom preselila na ulicu, jer ih je gazda izbacio napolje.

Tokom saslušanja, Z.M. je izjavio da je on jednom udario Dragana, nemajući nameru da nastavi sa udarcima. Međutim, ovaj je pao i teško povredio glavu, usled čega je preminuo na licu mesta. Z.M. je rekao da je odmah pokušao da mu pomogne, ali bez uspeha. Njegovu priču potvrdio je izveštaj sa obdukcije, u kome se navodi da je preminuli imao tešku povredu glave, a i povredu nosa, od pada na beton. B.M. je rekao kako je pokušavao da ih smiri i razdvoji i pre ovog udarca, ali nije uspeo.

Narednih dana sprovešće se istraga uz saslušanje svedoka, uz veštačenje analiza povreda preminulog i veštačenje uračunljivosti Z.M, jer je u trenutku zadavanja udarca bio u alkoholisanom stanju. Za krivično delo za koje se on tereti, zakonom je zaprećena kazna od 5 do 12 godina zatvora.

KOLEGE

Pokojni Milan i uhapšeni Z.M. i B.M. bili su kolege, zajedno su radili na građevini. Lepo su se slagali i često družili u lokalu „Barakuda“. Kobne večeri između njih je izbila svađa, bez nekog određenog razloga, jer su sva trojica bila pod dejstvom alkohola.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker