JEZIVI DETALJI INCESTA U POŽAREVCU: Neša je silovanje svoje sestre smatrao za normalnu stvar?!

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, osudilo je u četvrtak Nešu Lazarevića (25) iz Požarevca na obavezno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, zbog višestrukog silovanja sestre.

Foto: Shutterstock

Ova presuda doneta je na predlog višeg tužioca, pa on neće podneti žalbu. Očekuje se da se ni druga strana ne žali, pa će presuda uskoro postati pravosnažna.

Do odlaska u specijalnu bolnicu pri Centralnom zatvoru u Beogradu, osuđeni će ostati u pritvoru, u kome se nalazi od 19. septembra. Njega je optužnica teretila da je 19. septembra ušao kroz prozor u kuću svoje sestre Nadice Jovanović (29) u naselju Meminac, koji nije imao prozore i staklo, već samo ćebe kao zaštitu.

On je tada, u pijanom stanju, počeo da je vređa, a zatim ju je silovao, dok je u drugoj prostoriji bilo njeno jednoipogodišnje dete, od ukupno četvoro, koliko ih ona ima. Ona ga je ubrzo prijavila policiji, pa je uhapšen.

On se na saslušanju branio time da ništa loše nije počinio i očekivao je da ga puste da ide kući. Veštačenjem je utvrđeno da je on primarno mentalno retardiran i slabouman od rođenja i da zato ne shvata težinu dela koje je počinio.

Inače, on je sestru više puta silovao i dok su oboje bili u kući roditelja, koji su ranije bili poznati mečkari, jer su se izdržavali vođenjem mečke po vašarima i kafanama. Opštuženi se izdržavao prosjačenjem, kao i njegova sestra i zet.

Za vreme pritvora, do pravosnažnosti presude, on se nalazi u posebnoj prostoriji istražnog zatvora, da ga drugi pritvoreni ne bi maltretirali.

Kada bude prebačen za Beograd, biće tamo najmanje četiri godine, pa posle sledi provera njegovog stanja. Očekuje se da će on, upravo zbog svog stanja, do kraja života ostati u ustanovi zatvorenog tipa na lečenju.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. A šta je sa onima što nisu mentalno zaostali? Taksista u Velikom Gradištu seksualno uznemiravao devojčicu od 14 godina koju je vozio u svom autu. Osudjen na godinu dana,oduzeta licenca a on i dalje taksira. Inače po godinama taksista je stariji od devojčicinog dede. I niko se od nadležnih ne uznemirava zbog toga što on i dalje vozi taksi.
    Izgleda da za našu državu silovanje i uznemiravanje žena nije razlog da se nasilnici sklone sa ulice!

  2. Došla Stambena inspekcija kod Cige. -Gospodine Jovanoviću, komšije iz zgrade se žale, da vas ima jako mnogo u jednosobnom stanu i da ste veoma bučni”. -Koliko vas živi ovde”? -Pa, vidiš kume, tu stanujem ja, moja Mileva, moja majka, dva brata sa ženama, dve sestre sa muževima, šurak i šurnjaja i dosta dece”. Inspektor se zgranuo. -Dobro čoveče, gde svi spavate”? -Na podu, kume”. -Jeli, a kako radite one stvari, kada svi spavate u jednoj sobi”? -E, kume, tu nam pomaže zvonce”. -Kakvo zvonce”? -Vidiš, ugasimo svetlo, stavimo materi zvonce oko vrata i onda krešemo sve što ne zvoni”.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker