PERO I NJEGOV NASLEDNIK BOZON: Gde ja stadoh ti produži, ko ima para njega tuži…

Advokatska kancelarija petrovačkog advokata Pere Nedinića je postala amatersko udruženje prevaranata. Pera Nedinić je odnedavno angažovao novog pripravnika, ni manje ni više nego policijskog inspektora u penziji Bozona.

Pripravnik Pero Nedinić i pripravnik Božić Dragan-Bozon/Foto: Privatna arhiva

Ko je u stvari Bozon? Božić Dragan iz Petrovca na Mlavi, penzionisani policijski inspektor. Bio je inspektor za privredni kriminal. Za njega se vezuju mnoge varoške priče. Većina tih priča su istinite, a mi ćemo izneti par njih.

90-ih godina prošlog veka, za vreme istorijske inflacije inspektor Bozon je bio veoma aktivan. Procesuirao je mnogo dilera deviza. Mnogi su se žalili na njega. Neki su tvrdili da ih reketira a mnogi da ih je uhapsio zbog konkurencije, odnosno tvrdili su da Bozon ima svoje lične dilere koji rade za njega sa njegovim novcem. I nažalost, bili su u pravu.

UKP je čak 5 puta dolazila iz Beograda i Jagodine ali nisu uspeli da ga do kraja procesuiraju. Kada se završila inflacija Bozon je počeo da zida kuću. Materijal je kupovao mahom u stovarištu građevinskog materijala u selu Kamenovo. Građevinske radove su mu u većini slučajeva izvodili kriminalci koje nije plaćao a kojima je za mnoge protivzakonite radnje gledao kroz prste. Na kraju ni građevinski materijal nije platio na stovarištima gde je uzimao. Vlasnike stovarišta je finansijski skoro uništio i na kraju su morali da zatvore. Kada su isti ti vlasnici podneli prijave protiv njega u pomoć je prizvao svog kolegu korumpiranog inspektora Conju i uz mnogobrojne pretnje smirili pokradene vlasnike stovarišta.

Sazidao je ogromnu ogradu sa prednje strane dvorišta jer se plaši ljudi od kojih je otimao. Mnogi su dolazili kod njega, pretili mu, razbijali mu prozore na kući kamenjem…ali to Bozonu nije smetalo, navikao je on na to.

Pre desetak godina podnete su Bozonu krivične prijave da su advokat Gvozdić i advokat Pero Nedinić kupili lažne advokatske diplome. Gvozdić je sa svojom falsifikovanom diplomom radio kao pravnik u opštini i zbog toga je i oteran u prevremenu penziju. Međutim, Pero Nedinić je napravio dil sa Bozonom. Preko svog dugogodišnjeg prijatelja Damjanović Milana-Bosanca iz Oreškovice, platio je 2.000 evra Bozonu da zaustavi prijavu.

Pre godinu dana inspektor Bozon se penzionisao i počeo je kod Pere Nedinića da radi kao pripravnik. Uvideo je da novac leži u advokatskim uslugama i da lažima može da dodatno zarađuje. A to mu nije teško jer se iovsko ceo život služio prevarama.

Klijentima se predstavlja kao advokat i sa njima ide na sud. Međutim, ono što njegovi klijenti ne znaju, jeste da on ima pravo samo da im bude savetnik, a nikako advokat. Narod kao narod mu veruje, a on to dobro naplaćuje, tako da Božić Dragan-Bozon nastavlja sa svojim prevarama i kao penzioner.

Jedini ko ima licencu advokata u advokatskoj kancelariji Nedinić-Stević u Petrovcu na Mlavi je advokat Stević. Da li će i on, pored dva školovana prevaranta, postati prevarant, videćemo, a, s obzirom da je Advokatska komora Srbije utvrdila da je i Pero Nedinić kupio diplomu, oduzeta mu je licenca, pa je i on sada postao samo savetnik.

Ovih dana Pero nam se baš bahato ponaša. Svako pre podne sedi u kafiću sa svojim istomišljenicima i sličnima sebi i skiči na sav glas. Verovatno tim svojim skičanjem pokušava da zavara samog sebe, a i ostale goste, da su sva naša pisanja samo običe laži.

Pero, te fore su odavno prevaziđene, pokaži diplomu i licencu, i demantuj nas ako smeš. Takođe, neka i tvoji pripravnici izvade svoje diplome i licence. Samo kada bi ih imali.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker