“UBILI GA ZBOG MATERIJANE KORISTI”: Neverovatno krimi-ubistvo iz Kučeva dobilo novi obrt

Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva osuđen je na osam godina zatvora jer je 2013. godine likvidirao oca Srećka jednih hicem iz pištolja, dok je ovaj ležao u spavaćoj sobi, a onda s majkom telo zakopao na njivi.

“Srećka su predstavili kao nasilnika kojeg su se otac i familija odrekli, a to nije istina. Njihove izjave nakon što se zločin otkrio su kontradiktorne, a svaki pokušaj da ja ili neko od članova naše porodice bude saslušan, bio je bezuspešan. Moj brat pre smrti nije čak ni živeo sa njima u istoj kući.”

Ovako je za “Blic” svoju ispovest započela Biljana Marković, sestra brutalno ubijenog Srećka Ljubenovića iz Kučeva, čije je telo pronađeno tek šest godina nakon zločina!

Srećko Ljubenović ubijen je 2013. godine, a za ovo zlodelo je šest godina kasnije, na osam godina zatvora, osuđen njegov sin Aleksandar jer mu je pucao u glavu pištoljem koji je nabavio Srećkov mlađi sin, Lazar. Srećkova supruga Sonja ga je prethodno omamila sipavši mu lek za smirenje u kafu, a nakon užasnog zločina porodica je suprugovo telo zakopala na njivi Sonjinog dede. U iznošenju tela, sakrivenog u tepihu, pomogao im je komšija kom su rekli da zakopavaju “zaraženu svinju”.

Telo ubijenog muškarca bilo je zakopano u njivi sve dok policija nekoliko godina kasnije nije dobila dojavu da su ljudski ostaci, verovatno Srećkovi, baš tamo zakopani. Onda je klupko jezivog zločina, koji je šokirao celu Srbiju, počelo da se odmotava, a kao motiv ubistva kasnije je navedeno nasilje koje je porodica trpela od Srećka.

Šest godina nakon ubistva, progovorila je rođena sestra ubijenog, Biljana Marković, koja tvrdi da u istrazi ubistva njenog brata ima dosta nelogičnosti, da su pojedini detalji zataškani, kao i to da njen brat nije bio nasilnik i da nije maltretirao ni suprugu ni sinove. Markovićeva posebno ističe da su i ona i drugi članovi porodice želeli da svedoče ili makar budu saslušani, ali da im ta prilika nije omogućena.

– Odmah po saznanju za ubistvo svog brata kontaktirala sam sve nadležne: inspektora, javnog tužioca… A kontaktirala je i ostala rodbina, jer je želela da demantuje tvrdnje da se odrekla Srećka – što su Ljubenovići (Sonja, Aleksandar i Lazar) tvrdili. Učinjena je velika nepravda i na najstrašniji način pljunuto je na žrtvu – započinje Biljana Marković, Srećkova rođena sestra.

Ona kaže da Srećko nije bio nasilnik, da pre smrti nije čak nije ni živeo sa Sonjom i sinovima. S druge strane da je Sonja Ljubenović sklona nasilju i agresiji i da ga je proganjala.

– Zašto bi to radila, ako je on bio nasilan kao što tvrdi – pita se Biljana.

Biljana ukazuje na mnogobrojne sumnje i kontradiktornosti koje su, po njenom mišljenju, pratile čitav tok istrage a kasnije i suđenja.

– Sonja je izjavljivala kako je Srećko tog kobnog dana konzumirao kokain, zatim je navela kako mu je kradom u kafu stavila lek za smirenje, da je on to popio i da je od toga zaspao dubokim snom. Mislim da lek u tom slučaju ne bi imao efekta na njega i da on ne bi mogao ni da zaspi – tvrdi ona i demantuje da se njen brat drogirao.

– Inače, da su tvrdnje o tome da je Srećko koristio narkotike neosnovane, dokazuje činjenica da je Srećko vodio zdrav sportski život, da je voleo sport i da je trenirao, i nadaleko je po tome bio poznat. Srećko je neposredno pred ubistvo imao udes, jer nije bio u stanju da upravlja vozilom, bio je vidno psihofizički loše, delovao ošamućeno i pijano, ali je test pokazivao da nije konzumirao alkohol. Toj priči, koja u ovom slučaju, na žalost nije jedina, treba posebno dati na značaju, jer može da znači da je moj brat trovan duži period – kaže Biljana tražeći pravdu za svog pokojnog brata.

Njegova sestra tvrdi da je pravi motiv Srećkovog ubistva zapravo koristoljublje.

– Oni su ubistvom mog brata toliko novca zaradili… Tome u prilog govori činjenica da je Sonja na društvenim mrežama, kao i u javnosti, vratila status “udata” i kao “Srećkova supruga” pokupila sve njegove automobile, desetine BMW, “mercedes”, bio je tu i jedan “porše”, sve to zaista puno košta. Njegovu kuću je opustošila, ostali su goli zidovi, a na njegov potpis je pozajmljivala na desetine hiljada evra – tvrdi sestra ubijenog muškarca.

Ona dodaje da je starijeg sina koji mu je presudio u potpunosti je obezbedio.

– Dao mu je novac da započne svoj privatni posao. Interesantna činjenica je da je Aleksandar želeo da otvori igraonicu/kladionicu i da mu je Srećko bez problema dao novac za to, što demantuje navode da ga je Srećko zbog kladionica tukao, jer da je to istina – ne bi mu dao novac za istu. Ostavio mu je i novac da ima dok se posao ne razradi – zaključuje sestra i dodaje da je sinu kupio i automobil koji je želeo.

SVIMA REKLI DA JE OTIŠAO U INOSTRANSTVO

Podsećanja radi, porodica je komšijama, poznanicima i prijateljima, nakon što su svi počeli da primećuju da Srećka nema, ispričali najpre da je otišao u Crnu Goru, a zatim da ih je napustio i preselio se u Švedsku.

Čak ni ljudi, koje je Sonja angažovala da nakon zločina, zakopaju Srećkovo telo, nisu znali o čemu se radi, jer im je rečeno da, zapravo, zakopavaju bolesnu svinju.

(Tpknews.com/Blic)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Aca je voleo oduvek oba svoja roditelja i tvrdim da ga se plasio! On je bio decko kojem je otac bio uzor,koji je zeleo postati kao on,nikada mi nije licno rekao da ga otac tuce,razumem to jer sam ja zensko i imali smo 17god. i sramota ga je,posebno tinejdzeru koji je u drustvu ”faca” i ”frajer”, ali sam takve stvari cula od njihovog komsiluka i njegovih najboljih prijatelja u poverenju. Kada bi govorio o Srecku,govorio je normalne stvari, ali mu se u licu i ocima vidi strah na sam pomen. Desavalo se cesto da se Sonja u kritikama prema sinovima ne suzdrzava pred amnom i cesto ih prepadne sa izjavom da ce im nazvati oca da kaze sta su uradili,na sta je oni mole da to ne uradi i da ce popraviti stvar sa jos vecom dozom straha nego kada samo o njemu govore. Tako da,da tvrdim da je njih Srecko maltretirao i tukao! Jeste on pokojnik, ali ja nisam od onih osoba koje zive pljuju,a kada su mrtvi da govorim sve najlepse. Ziv ili mrtav reci cu onako kako jeste! Aca jeste bio problematican kao tinejdzer,pravio je probleme,bio buntovan i sve to stoji zbog cega je kod Srecka dobijao zestoke batine,cesto ga je Sonja pokrivala da Srecko ne sazna pa ga je to izvlacilo,ali bilo je i onih momenata kada on sazna od drugih, jer u Kucevu na jednom kraju prdnes,na drugom si se vec usrao i ko zna kako su Srecku preneta desavanja zbog cega je Aca jos deblji kraj izvukao! Srecko je bio sportista tj po teretanama,a to da je koristio i previse proteine i steroide to se ne govori? Pa uz neke ne sme kafu,alkohol i t.d. konzumirati jer dolazi do nezeljnog dejstva i samim tim ta tvrdnja sto doticna tvrdi o trovanju se odmah moze odbaciti! Cinjenica je da se ona javila govoriti nesto,a brata ko zna koliko godina nije videla,nije zivela sa njima u kuci i iza tih zidova da bi znala sta je on koristio,kako je ziveo i kako se prema porodici ophodio! Cinjenica je da je on odlazio po nekoliko meseci u Svedsku,a povremeno dolazio kuci i nije ziveo sa tom sestrom koja tu sada prosipa ove gluposti! Ja imam razumevanja za njenu bol,izgubila je brata,ali nemam razumevanja za to da neko ko pojma nema sta se desava iza zidova te kuce i kako joj je brat ziveo,ko je bio ovako prica!

    1. Pojma ti nemas, covek sa njima nije ni ziveo! Niti je uopste odlazio u Svedsku, kao sto ti, devojcice, to navodis. Niti je uopste pio kafu. To ti kaze neko ko je sa njim ziveo. Ti nisi, da bi bilo sta mogla da tvrdis, niti bilo sta znas. Ocigledno si Aleksandrova drugarica, pa tako pises, da sve znas – znala bi sa kime je covek ziveo, to pod broj jedan. Hvala sto si ostavila ime i prezime, javi se, ako si vec zainteresovana za slucaj, pa sve to iznesi pred nadlezne organe, ja mogu da dokazem da ne govoris istinu i da dokazem da je sve iz teksta istina. Evo, pozivam te, kada vec iznosis neistine na racun coveka koji je moja porodica. Da postujes neciji bol, ne bi ovako govorila, i da poznajes zaista Acu, znala bi i ko smo svi mi, kao i ko je sa kim ziveo. Aca, na primer, o tebi nikad nije govorio, o drugima jeste, a njegovo nasilje nad devojkama, posebno nad B, koja je zaista divna, niko nece opravdati, i to je bio jedan od razloga zasto je imao problema sa ocem – jer je tukao devojke, krao, maltretirao druge, dilovao, sve su to roditelji i porodice bliskih prijavljivali Srecku – sto bi ti znala, tako da ne vredjaj Kucevo, niti bilo koga iz tog mesta, jer nisu tracevi bili u pitanju, vec su ljudi kojima je Aca tukao cerke, cije je sinove pljackao, kod kojih je donosio drogu, itd, svi su oni to prijavljivali, sto mogu imena da navodim – ali postovacu tudju privatnost, jer je sve ovo javno, pa necu iznositi takve stvari. Odakle tebi pravo da iznosis neistine, i time jos vise pomazes u manipulacijama? Javi se licno, slobodno. Nemoj ovako perfitno da komentarises i siris lazi i neistine. Kako si to vaspitana, kada se sa nepostovanjem odnosis prema starijima i pises da “prosipa gluposti”?
      I jos tvrdis da neko sa nekim nije ziveo i da se nije video godinama,sto je sve neistina. Pozivam te da sve sto si navela dokazes. U suprotnom, mozes biti tuzena. Jedno je imati misljenje, na sta imas pravo svakako, a nesto sasvim drugo je siriti lazi, kojima se pomaze ubicama, za koje nisi navela da su poznati kao ubice, da vec imaju izvrseno ubistvo i dosta krivicnih dela iza sebe.

    2. I da dodam, to sto si bila samo gosca kuce te bolesne zene Sonje, za koju si verovatno obavestena za sta je sve bila osudjivana, posto je dobro poznajes, ne znaci da si dobro upoznata sa Sreckovom porodicom, jer je doticna zabranila vecini Sreckove porodice da dolazi tu, tako da nas svakako tu nisi mogla da vidis. Branila je i deci da imaju kontakt, ali Aca to nije puno postovao, pa je i kontaktirao i dolazio i boravio kod nas, ona ga je odvajala i od Srecka i od svega sa Sreckove strane. To sto mi nismo godinama dolazili kod Sonje i njenih – ne znaci da nismo prisutni i da nas nema, kako ti to navodis. Mada opet naglasavam da Srecko tu nije ziveo i da nema problema sa demantovanjem toga, njegovi dokumenti su kod mene (logicno, tamo gde je i ziveo), tako da tu postoji i adresa i prebivaliste i sve, postoje i dokumenti koji dokazuju i kada se razveo i ko mu je bila druga supruga, itd. Tako da nije problem. A on je imao i drzavljanstvo jedne druge zemlje, ne Svedske, to je Sonjin partner(malo je glupo da ga nazovem decko, jer ima vise od 50 godina) na slovo M vezan za Svedsku, ima tamo rodbinu (to je bivsi Sreckov prijatelj, dolazio je cesto kod nas, pa znam), to je onaj sto im je posle uzeo Citroena crvenog, koji je bio Sreckov auto, jedan od onih koje su oni uzeli kada su ga pljackali. Hoces vlasnicki list? Pritom, auto za koji doticna navodi u izjavi da je telo spakovala u (kako je ona izjavila) “njenog mercedesa”, takodje je Sreckov. Sve to postoji napismeno. Pronasla sam te i vidim da si jako mlada, da bi uopste mogla o nekim stvarima da pricas, tako da se nadam da ces se urazumiti i izviniti za sve neistine koje si iznela, jer time i ti ucestvujes u tim manipulacijama, a ako si pravi Acin prijatelj, onda bi bas zbog njega trebalo da podrzis istinu. On jeste bio voleo Srecka, to je jedino sa cime se slazem sa tobom, ali je njegova bolesna majka vrsila na njega uticaj, godinama, zajedno sa svojom porodicom (koja ima restoran zahvaljujuci Srecku), i usadjivala mu mrznju i prema Srecku i prema svemu sto je sa njegove strane (nama), njen cilj je bio da se desi ovo sto se desilo. Ubili su ga zbog para i koristi, ona je sve to prisvojila zajedno sa pomenutim M (koji je i sada u Svedskoj), otarasila se sina i namestila mu – ne znam da li znas, ali Aca nije odobravao to sto se doticna ponasala kao kurva i neke njene veze, pa je i nju tukao, tako da je jedva cekala da ga se otarasi. Kada je Aca krenuo da se nadje sa sestrom sa oceve strane, naprasno je bio drogiran, kao i Srecko pred ubistvo, i bio je smesten u bolnicu/psihijastrijsku ustanovu, gde nisu dozvoljavali nikome koga doticna Sonja nije odobrila da ga vidi, tada se nista jos nije znalo, a zasto je to uradila? Zasto niko nije mogao da vidi Acu, pod njenom zabranom (pod time da je on neuracunljiv i mentalno bolestan, ona kao njegov staratelj ima pravo da to uradi)? Aca je tu sestru svoju voleo, iako nije smeo to ni da pomene, kradom je bio u kontaktu sa njom – i kada je za to saznao M, naprasno je Aca zavrsio u bolnici, sa pomenutom zabranom, pa ti vidi sta podrzavas! Mozda se on kaje, mozda je izmanipulisan, prevaren, ipak tolike godine pod majcinim konstantim pritiskom, okruzen samo majcinim bolesnim ljudima (dokazano)… Ti, ako si dobronamerna, bas za njegovo dobro, ako ne zelis nista da uradis, bar ne treba da siris ovakve stvari, jer ga tim nestinama kopas jos dublje i jedino radis u korist njegove bolesne majke (koja se krije pod maskom dobre i brizne majke).

      1. I ovo “bio voleo” treba da se naglasi, to je proslo vreme, Aleksandar/Aca je sada proizvod svoje majke i majcine porodice, vec poznate po ubistvu i bolestinama, tako da je sve jasno. Njihova nedela govore vise od svega.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker