ŽAGUBICA: Obeležena Dečija nedelja u lazničkoj školi (VIDEO)

Tradicija obeležavanja Dečje nedelje u svetu i kod nas meri se decenijama. Dečja nedelja je prvi put obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987. godine definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

Decija_nedelja_u_Laznici

Dečija nedelja se tradicionalno odr­žava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na po­trebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova pra­va da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svo­jih potencijala.

Brojnim aktivnostima Dečija nedelja obeležena je i u Osnovnoj školi „Jovan Šerbanović“ u Laznici pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“.

„U ponedeljak smo imali prijem prvaka u Dečiji savez i stariji učenici od drugog do četvrtog razreda pripremili su program za naše prvake. U utorak smo imali slobodno crtanje po školskom dvorištu. U sredu je bio maskembal. Danas dečije zabavne igre kao što su skakanje u džaku, nošenje jaje kašikom i još nekoliko zanimljivih igara. U petak je sastanak učeničkog parlamenta u proširenom sastavu gde ćemo najuspešnije takmičare u uvim igrama nagraditi“, rekao je direktor škole Staniša Zrnkarević.

Dečija nedelja je prilika da se kroz aktivnosti i sadržaje ostvaruju dečija prava, uvažava individualnost svakog deteta i njegova potreba za igrom i stvaralaštvom. Deca se upoznaju sa igrom i kulturom dece iz više jezične i multikulturalne sredine u kojoj žive i dece iz drugih krajeva sveta.

TPKNEWS/SO Žagubica

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker