SRAMOTA: Sud u Beču oslobodio azilanta koji je silovao srpskog dečaka (10)

Azilant koji je silovao srpskog dečaka (10) na bazenu u Beču, oslobođen je optužbe nakon što je sudija rekao da je on možda verovao u dečakov pristanak.

iracanin-silovatelj

Policija je navela da je migrant (20) iz Iraka, napao dečaka u toaletu na bazenu u Beču 2. decembra prošle godine.

Dečak je prijavio silovanje čuvaru i napadač je odmah uhapšen. On je naveo da je osećao potrebu za seksom nakon što ga nije imao četiri meseca.

Osuđen je na minimalnih 6 godina zatvora za silovanje i napad na maloletnika, a mora i da plati obeštećenje porodici u vrednosti od 4.700 evra.

Međutim vrhovni sud je u četvrtak preinačio ovu presudu. Oni smatraju da je pre izricanja presude moralo da se utvrdi da li je napadač smatrao da ima pristanak dečaka.

Kako namera nije jasno utvrđena, Vrhovni sud je preinačio presudu. Napadač je radio u Iraku kao taksista pa je 2015. godine krenuo prema Evropi i nastanio se u Beču.

Odlazak na bazen je deo njegovog napora da se integriše u društvo, koje je postalo veoma osetljivo na rasno pitanje.

Lokalni mediji prenose, da je majka dečaka rekla da njen sin vrišti i plače svake noći od kada se napad dogodio i da je čak pričao i o samoubistvu. Tužioci su istakli da je dečak u dubokoj depresiji i da ima ozbiljne psihičke poremećaje nakon napada.

Ovaj događaj je izazvao lančanu reakciju i u drugim evropskim zemljama, pa tako u Nemačkoj muški tražioci azila ne mogu da uđu na bazene, a u Švedskoj postoje patrole za migrante.

Policijska statistika u Nemačkoj prikazuje da su seksualni prestupi samo deo zločina koji počine migranti i izbeglice i da se oni najviše vezuju za transport i dokumente.

TPKNEWS/independent.co.uk

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker