PRVI REZULTATI KONTROLE: Smenjeno 12 direktora bolnica posle prvih kontrola?!

Epilog prve kontrole po bolnicama koju su, na predlog ministra zdravlja, nakon tragične smrti dečaka, radili eminentni stručnjaci, je smena 12 direktora bolnica.

opsta_bolnica_pozarevac

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji i danas su podneli ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru prve izveštaje o vođenju dokumentacije, higijeni, odnosu prema pacijentima, stručnom radu i opremljenosti ustanova, piše “Blic”.

Na osnovu svega iznetog ministar Lončar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodilaca u sledećim zdravstvenim ustanovama: OB Aranđelovac, OB Majdanpek, OB Bor, OB Gornji Milanovac, ZC Negotin, OB Negotin, OB Kruševac, OB Priboj, OB Vranje, OB Prijepolje, Očna klinika KC Niš. Direktor OB Valjevo je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovana nova osoba.

Pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

“Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola”, istakao je ministar Lončar, navodeći da do petka 28. oktobra očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

TPKNEWS/Blic

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker