DOKUMENAT ZA NORMALAN ŽIVOT: Od danas dostupan digitalni kovid-pasoš za građane Srbije

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, takozvani kovid-pasoš, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

Ilustracija

“Digitalni kovid-pasoš predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv COVID-19 i da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2. On predstavlja potvrdu koja je kvalifikovano elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena. Digitalni kovid-pasoš, pored ličnih podataka – imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, ovaj sertifikat sadrži i rezultate PCR, Antigenskog i Serološog testa”, izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Da bi se dobio Digitalni kovid-pasoš potrebno je da građani budu registrovani na Portalu eUprava, saopštila je ta vladina Kancelarija.

Nakon prijave i odabira usluge Digitalni kovid-pasoš prikazuje se opcija Pokreni uslugu. Potrebno je da, nakon pokretanja opcije Pokreni uslugu, građani provere svoje podatke, potvrde imejl adresu i za par minuta Digitalni elektronski kovid-pasoš stiže na odabrani imejl.

Uputstvo za registrovanje naloga na Portalu eUprava je dostupno na sajtu.

(Tpknews.com/eUprava)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker