KONTRANAPAD GEJ LOBIJA: Podneta inicijativa parlamentu za razrešenje Vučića zbog zabrane održavanja Evroprajda

Advokat Čedomir Stojković podneo je u utorak skupštini Srbije inicijativu za razrešenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog “protivustavne zabrane” održavanja LGBT manifestacije Evroprajd u Beogradu.

Foto: Beta

Stojković je u inicijativi naveo da predsednik Republike “nema ustavnu nadležnost da zabranjuje niti dozvoljava bilo čija javna okupljanja”.

– Sloboda na javno okupljanje je neprikosnoveno pravo građana koje se ne može i ne sme ograničavati iz bilo kog drugog razloga sem onih koji su navedeni u Ustavu (bezbednost, zdravlje, moral, prava drugih). Suprotno Ustavu predsednik Republike je najpre preoteo nadležnost za ostvarivanje prava na javno okupljanje od vlade, a potom je tako uzurpiranu nadležnost iskoristio da povredi prava građana iz člana 54 Ustava i zabrani im javno okupljanje – , stoji u inicijativi.

Ocenjuje se da se takvim postupanjem predsednika Republike uspostavlja “opasan presedan” i da je “nužno da Ustavni sud po zahtevu trećine poslanika utvrdi navedene povrede Ustava, a potom da narodna skupština razreši predsednika”.

Inicijativa je upućena poslaničkim grupama Ujedinjeni, Demokratska stranka, Moramo Zajedno, Evropski regioni, Zeleno-levi klub Ne davimo Beograd, Savez vojvođanskih Mađara i Narodna stranka.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Dragi gejevi i lezbejke, zašto niste tražili smenu Vučića posle svih afera i lopovluka, zbog uništenja poljoprivrede, EPS-a, uništenja i prodaje vodenih resursa, RIO TINTA i LINLONGA, što decu lečimo SMS i još mnogo, mnogo razloga? Tražite smenu zbog vaših zadnjica. Toliko ste jadni i bedni ovim postali u očima običnog naroda. Pokazali ste konačno svoje pravo lice, zato vas i mi koji smo vas podržavali prezreli.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker