VOZAČI, PAŽLJIVO: Mokri kolovozi i magla usporavaju vožnju

Prestanak padavina donosi bolju prohodnost puteva, međutim kolovozi su i dalje mokri, a pored kiše i mokrih kolvoza karaktersitika jesenjih uslova vožnje je češta magla koja otežava vožnju i uslovljava i vlažne kolovoze, saopštava AMSS.

Na putevima u planinskim predelima, pored reka i po kotlinama vidljivost može biti smanjena ispod 100 metara što tokom prepodneva može doneti usporenu vožnju, ali i opasne lančane udese koji su česti kada je vidljivost smanjena.

Sa maglom treba računati na Zlatiboru, Kopaoniku, Crnom vrhu, ima je pored Drine, dolinom zapadne i južne Morave, a prisutna je i u istočnim krajevima Srbije na području Zaječara i Boljevca. Na putevima u Vojvodini prisutna je sumaglica, ali ona vrlo lako može preći u maglu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, sem na terenim terminalima sa Makedonijom na Preševu gde se na izlazu iz Srbije čeka oko 180 minuta.

Često dolazi i do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker